Nelu Iordache va sta urmatoarele 29 de zile in arest

433

Omul de afaceri Nelu Iordache, retinut sambata de DNA in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, a fost arestat preventiv, duminica, de Tribunalul Bucuresti.

Instanta a admis astfel propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri.

In aceste conditii, Iordache va fi dus, duminica, inapoi in arest.

Decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.
Instanta a anuntat hotararea la cateva zeci de minute dupa ora 17.00, cand a expirat ordonata de retinere a lui Iordache, insa acesta nu a parasit tribunalul, desi era liber sa plece, in asteptarea deciziei.

Apararea lui Nelu Iordache a aratat la Tribunalul Bucuresti, inainte de anuntarea deciziei, ca omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene, pentru ca banii luati de acesta pentru proiectul din dosarul in care este cercetat au facut parte din bugetul national al statului, si nu din cel al UE.

Potrivit avocatilor, Iordache nu se face vinovat de deturnare sau schimbare a destinatiei unor fonduri UE.

Unul dintre avocati a aratat, la iesirea din tribunal, ca sumele de bani au fost luate in iunie 2011, iar cererea de rambursare a fondurilor de catre Comisia Europeana s-ar fi facut de-abia la sfarsitul lui octombrie 2011.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos