Nesimtirea guvernantilor i-a scos pe POLITISTI in strada chiar de Ziua Politiei! VEZI FOTO SI VIDEO!

489

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi PRO LEX organizează, sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române, un miting în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Polițiștii se plâng de volumul de muncă. „Este sufocant, au plecat mulţi oameni din sistem, tot mai puţini au venit, iar cauza este aceeaşi – salariul foarte mic. Păi cum să stea cineva cu 16-18 milioane pe lună, la care se mai adaugă câteva indemnizaţii care îl duc la cel mult 2.000 de lei?! Acum eu fac munca a trei oameni, fiindcă lumea a plecat, nu s-au mai făcut angajări, iar noi a trebuit să acoperim lipsurile. Păi şi cum să rezolvăm noi mii de dosare în fiecare lună, când suntem doar o mână de oameni?! Siguranţa şi ordinea publică sunt puse în pericol în acest moment, iar dacă aceşti guvernanţi nu înţeleg că nu se mai poate aşa, poliţiştii nu vor mai ieşi în teren, iar atunci să o văd eu pe doamna ministru, pe domnii miniştri cum vor ieşi ei să apere cetăţenii! O majorare salarială de cel puţin 50% ar rezolva o parte dintre probleme, ar atrage oameni noi în sistem”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Matcă, angajat în Poliţia Română.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

UPDATE 12:00 „Am ieşit în stradă pentru că am ajuns la limita puterilor. Nu mai pot, nu mai putem munci în ritmul acesta, nu mai putem face faţă solicitărilor. Şi pentru ce, pentru ce ne riscăm viaţa, pentru ce ne sacrificăm familia?! După aproape 15 ani de activitate, salariul meu este unul ruşinos. Stau zi-noapte, cald-frig, soare-ploaie în stradă, alerg după infractori şi statul mă răsplăteşte cu un salariu de aproximativ 2.000 de lei. Cerem o majorare de cel puţin 50%, aşa cum e la medici, la profesori, pentru că noi nu suntem nici mai presus, nici mai prejos decât aceştia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Dinică, poliţist la Rutieră.

UPDATE 10:00 Numărul poliţiştilor care protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne a ajuns la peste o mie. Participanţii la protest au cântat imnul naţional, iar în jurul orei 12.00 vor pleca în marş spre Guvern.

UPDATE 9.30  În jur de 300 de oameni ai legii se strânseseră la protestul la care sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe. Poliţiştii prezenţi la protest suflă în fluiere şi vuvuzele şi au pancarte cu mesaje precum: „Modernizaţi sediile/posturile de poliţie“, „Muncă suplimentară neplătită=sclavie“, „Vreţi să oferiţi servicii europene cu salarii de 2 bani?”, „Raportăm: plouă în posturile de poliţie”, anunta stiripesurse.ro.

Mitingul va fi urmat de un marş până în Piaţa Victoriei, potrivit Agerpres.

„Mulţi membri ai celor două sindicate, atât din ţară, cât şi din Bucureşti, dar şi poliţişti neafiliaţi ori afiliaţi altor sindicate, au început deja să-şi anunţe prezenţa pentru sâmbată, 25 martie. Mitingul se va desfăşura între orele 10:00 şi 12:00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la orele 16:00”, arată un comunicat remis vineri Agerpres.

Poliţiştii solicită emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20% şi calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate) la salariul funcţiei de bază, de la 1 aprilie 2017.

Potrivit comunicatului citat, în cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor.

O altă revendicare priveşte eliminarea plafonului de 30% din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar şi acordarea unei majorări de 100% (faţă de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos