Loading...
Nici bine nu le-a cazut bolonavul aruncat de Iohannis in cap, ca deja pesedistii schelalaie si ameninta cu suspendarea presedintelui! – Circul Politic

Nici bine nu le-a cazut bolonavul aruncat de Iohannis in cap, ca deja pesedistii schelalaie si ameninta cu suspendarea presedintelui!

Deputatul PSD, Liviu Plesoianu, a declarat ca presedintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului Viorica Dancila pentru a-si recapata popularitatea, care scade „vertiginos”, acesta adaugand ca seful statului „se cere suspendat” din acelasi motiv.

„Este o solicitare rizibila si aberanta. Strict tehnic, constitutional, juridic, legal vorbind, nu presedintele Romaniei ofera incredere unui Guvern. Conform Constitutiei acestei tari, pe care ar fi bine s-o mai citeasca din cand in cand, increderea o confera Parlamentul Romaniei si aceasta incredere a fost conferita prin vot. Tot Parlamentul Romaniei, daca vrea, poate sa retraga aceasta incredere, in urma unei motiuni de cenzura. Ceea ce spune domnul Iohannis este pur si simplu aberant. De ce o face? O face pentru un motiv foarte simplu. Domnul Iohannis stie din toate sondajele, din toate semnalele ca este in cadere libera si ca sansele domniei sale la un al doilea mandat scad vertiginos cu fiecare zi care trece. Si atunci a decis ca asta este calea de urmat. Sa intre intr-un razboi direct, incercand sa activeze o parte a societatii romanesti care sa il salveze de la pierderea celui de-al doilea mandat. Ma astept sa mearga foarte departe, pentru ca atata vreme cat incalcand Constitutia, care ii cere sa fie mediator, pentru ca acum vrea brusc sa fie mediator, domnia sa este in geaca rosie, ca eu nu uit acel moment. Scena aceea este in sens negativ memorabila. Ca atare, ma astept la un razboi total din partea domniei sale. Si in anul acesta care, din pacate, este anul Centenerului, dar aceasta este tara”, a afirmat, vineri, Liviu Plesoianu.

Intrebat daca se poate vorbi despre o suspendarea a lui Iohannis din functia de presedinte, deputatul PSD a replicat: „Aici sunt doua planuri. Strict in ceea ce priveste aceasta tara, convingerea mea este ca fiecare zi in plus cu acest ins este o zi rea pentru Romania. Sunt convins ca daca se demara o procedura de suspendare atunci, era foarte bine. Atunci cand a iesit in geaca rosie sau cand, desi acum vorbeste despre deciziile CCR, putea fi suspendat domnia sa pentru incalcarea deciziilor CCR, in momentul in care le-a ignorat total pe acelea care spuneau ca doamna Kovesi nu a procedat corect neprezentandu-se in fata unei comisii. Acolo nu l-au mai interesat deciziile CCR. In mod real, constitutional, sunt multe motive de suspendare, dar domnul Iohannis cred ca se cere cumva la suspendare in momentul de fata, daca ne amintim de prima suspendare a lui Basescu, care cumva l-a readus pe cai mari, in conditiile in care incepuse sa piarda din popularitate. Cred ca domnul Iohannis incearca o reeditare a momentul. Din acest punct de vedere nu cred ca trebuie intrat in jocul lui.”

Sursa: aktual24.ro

Nici bine nu le-a cazut bolonavul aruncat de Iohannis in cap, ca deja pesedistii schelalaie si ameninta cu suspendarea presedintelui! was last modified: aprilie 27th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close