Nici bine nu s-au împăcat și deja Dragnea și Grindeanu își fac ”daruri”: o apropiată a fostului premier numită în funcția de prefect de Timiș!

307

Guvernul a numit-o in functia de prefect de Timis pe Eva Georgeta Andreas, fosta sefa de cabinet a lui Sorin Grindeanu, potrivit unor surse guvernamentale citate de hotnews.ro.

Eva Georgeta Andreas fusese numita de Grindeanu in Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica.

Intr-un interviu pentru stiripesurse.ro, Grindeanu a confirmat informatiile din presa privind o impacare cu Liviu Dragnea. Miercuri, Pieleanu a relatat ca Grindeanu va primi o functie de consul, intrucat liderii PSD s-au gandit sa „nu-l lasam pe strada, ii dam o functie de consul bine platita si linistita”.

„Da, am avut o discutie constructiva si, deopotriva, amicala”, a confirmat Grindeanu intalnirea cu Dragnea.

Fostul premier a avut o atitudine umila, mult diferita fata de declaratiile razboinice de pana acum.

„S-au spus foarte multe lucruri. Nu cred ca a trecut cu totul peste ceea ce s-a petrecut, dar a aratat multa intelegere. Mi-a vorbit despre tinerete si despre tentatii, despre loialitatea fata de partid si despre datoria fata de tara. As zice ca mi-a vorbit parinteste. Sper ca ceea ce s-a intamplat imi va aduce un plus experientei politice, un plus pe care imi doresc sa-l folosesc in continuare in interiorul partidului.

Cand doi oameni maturi care isi doresc stabilitate pentru aceasta tara stau din nou la aceeasi masa, este clar ca isi doresc amandoi un partid puternic si nedivizat care sa guverneze spre binele cetatenilor”, a relatat Grindeanu.

El a explicat de ce a refuzat sa paraseasca functia de premier.

„Regret ca nu am reusit sa am o comunicare mai buna cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, in timpul mandatului meu. In conditiile unui front deschis al partidului cu forte care vor sa-l slabeasca, acest lucru ar fi fost de natura sa ne intareasca.

Am sentimentul ca lucrurile puteau fi interpretate si in acest sens, ca o tradare, dar am facut tot ceea ce am facut din motivele pe care vi le-am spus. Am vrut sa pastrez PSD la guvernare si sa duc guvernarea la capat.

(…) Aveam impresia ca evenimentele pun presiune pe noi, ca se incearca distrugerea guvernarii si a partidului, iar ceea ce trebuie sa fac eu este sa apar guvernarea si partidul. Eu si acum imi apar guvernarea. A fost o guvernare serioasa, solida, cu rezultate economice palpabile, cu indeplinirea unei parti serioase din programul de guvernare, mai ales in ceea ce priveste cresterea de pensii si salarii”, a mai spus Grindeanu.