Nici Bruxelles-ul nu mai suportă ”incompetența incomensurabilă” a ministrului de Finanțe: ”Instrumentele UE îi sunt mai mult decât străine!”

396

Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a solicitat, vineri, demiterea ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, ca urmare a declaraţiilor acestuia referitoare la taxa de solidaritate de 2%. 

„Solicit public demiterea ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, în contextul declaraţiilor privind taxa de solidaritate de 2% care ar fi prevăzută într-o directivă europeană”, a anunţat Buda.

El a spus că declaraţia ministrului Mişa potrivit căreia UE ar fi stabilit printr-o directivă plata unei cote de 2% în sarcina angajatorilor trebuie să-i atragă demiterea de îndată.

„Recenta declaraţie a ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, potrivit căreia UE ar fi stabilit printr-o directivă plata unei cote de 2% în sarcina angajatorilor, îl plasează pe acesta în zona nu doar a incompetenţei incomensurabile care ar trebui să îi atragă demiterea de îndată, demonstrând o dată în plus faptul că instrumentele UE îi sunt mai mult decât străine”, a afirmat Daniel Buda.

El a adăugat că, potrivit paginii de internet oficiale www.europa.eu, la capitolul impozitare se stabileşte clar că UE nu are rol direct în colectarea sau stabilirea cotelor de impozitare.

„Directiva la care dumneavoastră, domnule ministru, faceţi referire este abrogată din 2008 iar directivele ulterioare vorbesc de cu totul altceva decât de o taxă de solidaritate în cuantum de 2%. Păstrarea dumneavoastră mai departe în structura Ministerului de Finanţe este mai nocivă ca însăşi remanierea doamnei Sevil Shhaideh şi a doamnei Rovana Plumb. Oricâtă disperare ar cuprinde guvernarea PSD-ALDE, este inadmisibil ca mediul de afaceri să suporte şocul incompetenţei de care daţi dovadă, de aceea cred că se impune de îndată demiterea dumneavoastră ca urmare a acestor declaraţii iresponsabile”, i-a transmis europarlamentarul ministrului de Finanţe.

Sursa: stiripesurse.ro