Nicio sesiune, fără moțiune! Ministrul ”Genunche” amenințat de PNL: urmărește să pună directori de școli toți PSD-iștii fără pregătire!

494

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii iau în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură, dar și a unei moțiuni simple împotriva ministrului Educației, Liviu Pop, informează Agerpres.

Orban a precizat că depunerea unei moțiuni de cenzură rămâne de actualitate.

„Vom depune moțiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari șanse de a obține maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moțiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, a spus Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

Liberalul a menționat că are discuții cu parlamentari ALDE pentru susținerea moțiunii de cenzură, însă a refuzat să indice cu cine anume.

El a indicat că liberalii iau în calcul și depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Educației, Liviu Pop.

„Se pare că pe furiș, noaptea ca hoții, a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose și pentru miniștrii Guvernului Tudose. Ministrul Educației, sindicalistul habarnist, pe numele lui Liviu Pop, a operat la fel. Vineri, la ora 22,00, a trimis niște faxuri în 13 județe, prin care a demis 13 inspectori generali școlari care practic își dobândiseră pozițiile respective în urma unor concursuri, organizate de Ministerul Educației, având contracte de management pe perioade de 4 ani de zile. În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătam cu degetul. Acești inspectori generali școlari au fost demiși pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din județele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de școli să pună toți PSD-iștii fără pregătire, fără experiență managerială și competență profesională, să îi pună directori de școli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele școlare. PSD urmărește ca un fir roșu să-și pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în pozițiile de directori de școli. (…) Cu siguranță ne gândim (la o moțiune simplă — n.r.)”, a afirmat Orban.

Liberalul a arătat că PNL are în vizor mai mulți miniștri pentru care va solicita audierea la comisiile parlamentare, între care ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, și ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Pentru fiecare minister avem demersuri pregătite — ministere care sunt în culpă, deși este foarte greu să găsești un ministru care nu are bube în cap în Guvernul Tudose”, a susținut Orban.

La rândul său, deputatul PNL Cristian Buican a spus că liberalii îi cer premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetență.

„Analizând modul în care Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează aceste două proiecte (autostrada Moldova și autostrada Sibiu-Pitești — n.r.), Biroul Executiv a luat hotărârea să ceară prim-ministrului Tudose demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetența zicem noi, dacă nu reaua voință cu care gestionează cele două proiecte de importanță națională. Prin tergiversarea realizării celor două proiecte și unirea provinciilor istorice ale României, noi credem că PSD, nu numai în acest mandat, dar de-a lungul timpului, a pus în pericol unitatea României. (…) Noi credem că aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire trebuia să găsească provinciile românești unite prin autostrăzile puse în Master Plan ca fiind prioritare de către PSD, vorbesc aici de autostrada Pitești-Sibiu și autostrada Moldovei”, a spus Buican.

El a precizat că, în cazul în care Răzvan Cuc nu va fi demis din funcția de ministru al Transporturilor până la începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune moțiune simplă împotriva acestuia. „Odată cu începerea sesiunii parlamentare, o să facem uz de toate procedurile parlamentare pentru a-l demite pe ministrul Transporturilor. (…) Dacă nu va fi demis până atunci, PNL va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Transporturilor”, a afirmat deputatul liberal.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos