Nicolicea: Nu exista protest spontan in legislatie! Incet, incet se va invata lumea sa respecte legea!

183

Deputatul PSD Eugen Nicolicea si-a manifestat aprecierea, la Parlament, fata de decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie privind obligatia de declarare prealabila a adunarilor publice.

„Nu exista protest spontan prevazut in legislatie. (…) incet, incet se va intra in respectarea legalitatii si persoanele respective, daca incalca legea – e contraventie. in mod normal ar fi trebuit sa se aplice. Este mai greu, este adevarat, dupa ce ai invatat lumea in strada… ca pot sa participe când doresc, ca nu e nevoie de niciun fel de autorizatie, ca jandarmii sunt pusi acolo ca sa ai in cine arunca cu pietre si alte obiecte, ca bunurile din preajma sunt facute ca sa fie distruse, ca soselele si drumurile publice sunt facute ca sa fie ocupate, dar incet-incet se va ajunge sa se respecte legile in România. (…) incet, incet se va invata lumea sa respecte legea. incet-incet nu inseamna brusc”, a declarat Nicolicea, citat de Agerpres.

Deputatul PSD a precizat ca decizia luata de Curtea Suprema nu era necesara, insa, este binevenita.

„Nu mi se pare normal sa fie acest lucru, adica sa dai o decizie ca sa respecti legea si nu mi se pare normal ca tocmai cei care trebuie sa aplice legea sa o incalce, dar decizia este binevenita deoarece clarifica si pentru cei care nu intelegeau acest lucru. Daca ati citit legea, vedeti si dumneavoastra ca nu, de fapt nu era nevoie de aceasta decizie”, a punctat Nicolicea.

Reamintim ca inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, luni, un recurs in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti, stabilind ca orice adunare publica trebuie declarata in prealabil atunci când urmeaza sa se „desfasoare in piete ori pe caile publice (drum public, parte carosabila si trotuar) sau in alte locuri (…) situate in imediata vecinatate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”.