Nicusor Dan: ”Romania e condusa de o coalitie care favorizeaza actele de coruptie! PSD-ALDE va functiona atata timp cat interesele oamenilor pe care ii protejeaza vor fi aparate!”

369

Președintele USD, Nicușor Dan, consideră că România este condusă, în prezent, de o coaliție care „favorizează actele de corupție”. În acest context, el susține că, în cazul în care PSD și ALDE vor face derapaje, ar putea risca un nou val de proteste antiguvernamentale, informează Agerpres.

„Am văzut OUG 13, am văzut presiune pe modificarea definiției conflictului de interese, asta fiind prima problemă. Iar a doua problemă este de natură macroeconomică, în sensul că socotelile nu se potrivesc, adică încasările pe primele luni ale anului sunt mult mai mici decât cale care au fost prognozate; ieșirea pe piața externă cu obligațiuni a eșuat, aceasta însemnând că România se împrumută mai scump decât se aștepta să se poată împrumuta; creșterile de salarii și scăderile de taxe fac proiecția bugetară total nerealistă în limita de deficit de 3% pe care ne-o propunem’, a declarat Nicușor Dan, sâmbătă, la Arad.

În opinia sa, coaliția PSD-ALDE ar trebui sancționată printr-un nou val de proteste.

„Așa cum am spus, România este condusă de o coaliție alcătuită din două partide, PSD și ALDE și în fiecare dintre acestea există o puternică presiune pentru favorizarea actului de corupție. (…) Această coaliție va funcționa din punct de vedere politic atâta timp cât interesele oamenilor pe care îi protejează vor fi apărate, dacă vor face derapaje așa cum au fost cele din februarie este posibil ca această coaliție să fie sancționată din nou printr-o ieșire masivă a electoratului în stradă’, a adăugat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a participat, sâmbătă, la forumul pe teme de agricultură intitulat „EuroAgrAr”. Alături de liderul partidului s-au aflat și senatorul Gheorghe Marussi, precum și deputații Cristian Ghinea și Adrian Claudiu Prisnel, membrii în Comisiile pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din cele două camere parlamentare.