Nimeni nu se astepta la asta! Anuntul presedintelui Trump pentru Europa de Est care se teme de Rusia!

698

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, l-a asigurat pe preşedintele polonez Andrzej Duda că Washingtonul va continua să sprijine Polonia, inclusiv în chestiunile militare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Varşovia, Marek Magierowski, scrie portalul thenews.pl, care citează agenţia PAP.

Preşedintele polonez i-a telefonat miercuri seară lui Donald Trump şi l-a felicitat pentru victoria în alegeri. La rândul său, viitorul preşedinte american a subliniat consideraţia sa pentru comunitatea poloneză din SUA şi pentru contribuţia acesteia la dezvoltarea economiei şi a societăţii americane.

De asemenea, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui polonez, Trump l-a asigurat pe Duda că, pe parcursul mandatului său la Casa Albă, Polonia va putea conta pe Statele Unite şi că Varşovia este un aliat preţios al Washingtonului.

În discuţia ce a durat 10-15 minute, ‘preşedintele Trump a subliniat foarte clar că Polonia poate conta pe SUA în timpul mandatului său, inclusiv în chestiunile militare, pentru că a vorbit despre toate aspectele cooperării’, a indicat Marek Magierowski într-o declaraţie acordată postului polonez TVN24.

‘Cred că este loc pentru mai mult, pentru discuţii calme şi decizii concrete care vor urma cu siguranţă în relaţiile dintre Varşovia şi Washington’, a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Andrzej Duda.

De asemenea, cei doi şi-au adresat reciproc invitaţii, iar prima lor întâlnire se va desfăşura cel mai probabil în timpul unui summit al NATO care va avea în primăvara anului viitor la Bruxelles, informează agerpres.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos