Noile acuzații pe numele lui Dragnea, taxate aspru de președintele Iohannis: ”Persoanele condamnate sau cercetate penal nu au ce căuta în conducerea statului!”

249

Presedinte Klaus Iohannis a comentat vineri, in Suedia, situatia sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care de luni este urmarit penal in dosarul Tel Drum.

Seful statului si-a reiterat pozitia ca persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in fruntea institutiilor statului.

„Eu m-am exprimat de foarte multa vreme. Din capul locului, persoanele condamnate sau cercetate penal nu trebuie sa fie in conducerea statului. Punct”, a raspuns Iohannis, intrebat cum comenteaza noile acuzatii pe numele lui Dragnea.

Iohannis participa vineri la Summitul Social privind promovarea locurilor de munca echitabile si a cresterii economice in Uniunea Europeana ce are loc la Goteborg, in Suedia.

Acesta este acuzat de procurorii anticoruptie de savarsirea mai multor infractiuni: doua de abuz in serviciu, constituire de grup infractional organizat si doua de folosire de documente sau declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Dosarul a fost constituit pe baza unei sesizari a OLAF transmise pe 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene, pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene, dupa cum a anuntat DNA.

Sursa: ziare.com