Nori negri deasupra penalilor din PSD-ALDE: șefa DNA, numită ”personalitatea europeană a săptămânii” de către radioul public francez!

1506

Radio France Internationale (RFI) a desemnat-o pe sefa anticoruptiei din Romania, Laura Codruta Kovesi, personalitatea europeana a saptamanii.

Postul public francez aminteste ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului-sef al institutiei anticoruptie din Romania, propunere respinsa insa de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). „Laura Kovesi ramane una dintre cele mai populare personalitati din Romania”, se mentioneaza pe site-ul RFI.

Tudorel Toader a prezentat, pe 22 februarie, un raport privind „activitatea manageriala la DNA” si a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului-sef, Laura Codrutta Kovesi, in baza a 20 de „acte si fapte” pe care le-ar fi savarsit sefa DNA.

Sectia pentru procurori a CSM a decis, marti, sa respinga cererea ministrului Justitiei, in urma unei sedinte marcate de contre intre ministrul Toader, pe de o parte, si Laura Kovesi, Augustin Lazar si procurorii din CSM, pe de alta parte. Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat in repetate randul sprijinul fata de procurorul-sef al DNA.

O petitie online pentru sustinerea Laurei Codruta Kovesi, prin care i se cere presedintelui Klaus Iohannis sa respinga cererea de revocare a sefei DNA, a fost semnata de peste 100.000 de persoane.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos