Noul Presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea: Parlamentul a fost condus cu aroganta si desconsiderare pentru cetateni

469

Parlamentul a fost condus cu aroganta si desconsiderare pentru cetateni, a declarat marti seara presedintele ales al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. El a mai precizat ca nu doreste sa fie un presedinte arogant.

Totodata, Zgonea si-a exprimat regretul ca o colega de generatie ca Roberta Anastase, a adus Camera Deputatilor  intr-o situatie delicata.

„Pentru orice parlamentar este momentul de respect adresat de catre parlamentari pentru functia pentru care sunt nominalizat. Imi pare rau ca o colega de generatie si regret nespus de mult ca o prietena pe care o cunosc de aproape 17 ani, cu care am plecat pe drumuri diferite pledand pentru o Romanie moderna a adus institutia Parlamentului intr-o situatie atat de delicata. De aceea am spus in plenul Parlamentului ca le multumesc colegilor, incepand de la UDMR, grupului minoritatilor, grupului progresist, grupului liberal si social-democrat pentru participarea de astazi. Eu cred ca, mai mult decat a spune ca Valeriu Zgonea sau oricare alt om din Romania, a accede pe aceasta functie este un castig mult mai mare. (…) Aceasta institutie a fost condusa cu ingamfare, cu dispret pentru oameni si poate pana la urma este si o victorie a presei, care a explicat de ce Camera Deputatilor nu reprezinta suveranitatea poporului roman. Sper ca nu voi fi un presedinte arogant si sa ascult cetateanul care da un mesaj si spune ceva prin declaratia politica, in plenul Parlamentului”, a spus Valeriu Zgonea.

El si-a exprimat speranta ca, sub mandatul sau, Camera Deputatilor sa colaboreze cu celelalte institutii europene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos