Noul vicepresedinte CSM va fi ales saptamana viitoare

298

oana_schmidtAlegerea vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amanata pentru saptamana viitoare, sedinta de vineri fiind suspendata din lipsa de cvorum, a anuntat noul presedinte al CSM, Oana Schmidt Haineala.

Haineala a mai spus ca pentru functia de vicepresedinte al Consiliului au fost depuse doua candidaturi, de catre judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet.

Sedinta de vineri a fost amanata dupa ce plenul CSM a respins solicitarea de revocare a hotararii prin care Oana Schmidt Haineala a fost investita ca presedinte al Consiliului.

Cererea a fost respinsa cu 11 voturi „impotriva” si sapte „pentru”.

Solicitarea de revocare a investirii Oanei Haineala ca sef al CSM fusese formulata de catre sectia pentru judecatori a CSM.

Judecatorul Horatius Dumbrava a afirmat ca s-a produs un evident un blocaj institutional, motiv pentru care trebuie reluata intreaga procedura.

In acest context, judecatorul Cristi Danilet a anuntat ca isi depune candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM, pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit.

Danilet a declarat ca isi asuma proiectul Oanei Schmidt Haineala – cea care a ocupat, pana vineri, functia de vicepresedinte.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos