Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, marti, ca romanii care cotizeaza la Pilonul II de pensii vor avea posibilitatea de a opta, de a ramane in acest sistem sau de a-si transfera banii la Pilonul I, unde vor fi adminstrati de stat. Dar modul in care vor opta este foarte dubios, tradand intentia guvernului de a inhata acesti bani.

Teodorovici a spus ca romanii care vor sa ramana sa Pilonul II trebuie sa faca o cerere in acest sens, altfel banii lor vor fi transferati automat la Pilonul I. Jurnalistul Liviu Avram este revoltat de aceasta stratagema.

„Cretini pana la capat. Teodorovici: ‘Romanii care nu-si vor exprima optiunea intre Pilonul I si Pilonul II vor fi automat trecuti la Pilonul I de pensii’. Nu, taticu, daca eu sunt deja la Pilonul II, ma lasi dracului acolo. Si ma treci integral la Pilonul I doar daca eu cer asta”, a scris Avram pe Facebook.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca romanii pot opta intre Pilonul 1 si Pilonul 2 de pensii, precizand ca la nivelul Guvernului va fi o discutie pe aceasta tema.

Eugen Teodorovici a precizat ca nu va fi nicio ordonanta de urgenta, iar oferirea posibilitatii pentru contribuabil sa aleaga intre Pilonul 1 si Pilonul 2 se va face printr-un mecanism ce va fi discutat in Guvern. „Am spus ca se lucreaza la un mecanism care sa asigure in piata o posibilitate de a alege pentru contribuabil intre Pilonul I si Pilonul II. Deci, nimic ascuns, nimic altceva decat ceva care e normal pentru orice contribuabil”, a mai declarat el.

Sursa: aktual24.ro