O colega social democrata cere suspendarea lui Dragnea! ”Cand un politician condamnat nu se retrage singur, ar trebui suspendat…”

545

Eurodeputata socialista Ana Gomes crede ca, dupa condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD si socialistii europeni vor da semnale clare ca nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzatii atat de grave.

Daca un politician cu probleme in justitie nu se retrage singur din functie, ca sa nu-si puna intr-o situatie jenanta si partidul si familia politica, atunci partidul si familia politica ar trebui sa ia masuri si ar trebui cel putin sa-l suspende, in asa fel incat sa nu fie intregul partid patat de acuzatiile de coruptie.

Declaratia a fost facuta la RFI de europarlamentarul portughez Ana Gomes, membra a grupului S&D din Parlamentul European, din care face parte si PSD. Ea spune despre condamnarea lui Liviu Dragnea ca este foarte important ca PSD si partidul european sa dea semnale clare ca nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzatii atat de grave.
„Sentinta poate fi contestata in apel, dar sper ca macar acum, vor exista consecinte la PSD, la fel si in Partidul Socialistilor Europeni, din care face parte si PSD, pentru ca e bine stiut ca domnul Liviu Dragnea nu este numai presedintele Camerei Deputatilor, ci si premierul de facto al Romaniei (…). Este foarte important ca partidul din Romania si partidul european sa dea semnale clare ca nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzatii atat de grave. Subliniez ca sentinta aceasta care poate fi atacata in apel se refera la fapte ce pot fi considerate ca fiind minore fata de cele foarte grave din rapoartele OLAF despre Romania. (…) Sanctiunile sunt la nivel politic. Deci este o decizie politica sa excluzi pe cineva sau sa-l retragi dintr-o functie cat timp este anchetat si pana la o decizie finala asupra unor acuzatii foarte serioase. Pur si simplu este inacceptabil sa mentii in functie intr-un Guvern, intr-un Parlament sau intr-un partid pe cineva patat de acuzatii foarte grave. In tara mea, Portugalia, cu multi ani in urma, un ministru important si-a dat demisia pentru ca era acuzat ca nu platise taxe pentru o tranzactie, suma fiind mai mica de o mie de euro. El insusi a decis sa demisioneze din Guvern, pentru a-si clarifica situatia si ulterior s-a dovedit ca de fapt nu facuse nimic gresit, dar a hotarat el insusi sa faca un pas inapoi. Acesta este cel mai decent lucru pe care-l poate face orice politician vizat de suspiciuni foarte grave de coruptie. Dar daca politicianul insusi nu ia initiativa de a se retrage si de a nu-si pune intr-o situatie jenanta partidul si familia politica, atunci partidul si familia politica ar trebui sa ia masuri si ar trebui cel putin sa-l suspende, in asa fel incat sa nu fie intregul partid patat de acuzatiile de coruptie.”, a spus Ana Gomes.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos