O imagine care face cat o mie de cuvinte! Gabriela Firea, scoasa din minti de o poza care ii arata adevarata fata! „Se induce ideea ca gestionam un sistem mafiot”

396

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunta ca va da in judecata ziarul Libertatea pentru ca in articolul “Gabriela Firea & Florentin Pandele – Casa de interventii ” i-a fost afectata grav imaginea. De asemenea, ea incearca sa afle si cine sunt administratorii unei pagini de Facebook care ii ironizeaza activitatea pentru a-i da si pe acestia in judecata.

Gabriela Firea a emis un comunicat presei in care anunta procesul deschis cotidianului ‘Libertatea’.

„A fost depusa la Tribunalul Bucuresti o cerere de chemare in judecata in legatura cu articolul publicat in ziarul Libertatea sub titlul Gabriela Firea & Florentin Pandele – Casa de interventii’. In articol sunt aduse acuzatii Primarului General, fara ca punctul sau de vedere sa fie redat, asa cum prevede Codul Deontologic al Jurnalistului.

In plus, publicatia prezinta afirmatii false despre faptul ca Primarul General a demis directorul unui spital din subordinea PMB, cand, in realitate, demiterea a fost decisa de Consiliul de Administratie.

Astfel de afirmatii, ca si modul grafic in care au fost publicate, aduc o grava atingere imaginii Primarului General, in conditiile in care fapte care nu s-au intamplat niciodata sunt prezentate ca reale”, sustine Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei a fost deranjata de asocierea cu un serial TV celebru, astfel ca a amintit si acest aspect in cererea de chemare in judecata.

„Mai mult, prezentarea grafica a materialului este realizata de asa maniera incat induce ideea de similitudine intre familia Primarului General, Gabriela Firea, si serialul House of Cards (serial care ilustreaza o lume plina de comploturi si jocuri politice): fotografii ale Primarului General si ale primarului orasului Voluntari au fost publicate pe prima pagina, pe toata pagina, insotite de textul Netflix / House of Cards / Investigatie exclusiva Libertatea / Gabriela Firea & Florentin Pandele CASA de INTERVENTII!’ si de un citat dintr-o discutie intre terti care apare intr-o ancheta DNA.

Publicarea articolului si a celor doua portrete sub denumirea de Casa de Interventii’ cu analogie la serialul tv House of Cards a fost facuta cu rea credinta si pentru a induce ideea ca cei doi reclamanti, din functiile pe care le ocupa, folosesc mijloace oculte ( santaj) pentru a-si cladi cariera politica si pentru a asigura numirea anumitor persoane in functii publice’.

In articol, numele Primarului General este asociat cu cel al unor persoane acuzate intr-un dosar DNA: poza Primarului General apare si in paginile 4-5, alaturi de fotografia unuia dintre cei acuzati in dosar, cu titlul Trafic de influenta’ , alaturare fortata, de vreme ce Gabriela Firea nu are nicio calitate in dosar.

Prin publicarea articolului si a portretelor celor doi reclamanti in ziar, in modalitatea in care au fost publicate, paratii aduc o grava atingere dreptului la imagine publica si dreptului la viata privata a reclamantilor, intrucat induc publicului ideea potrivit careia reclamantii gestioneaza un sistem mafiot, un sistem bazat pe fapte penale si ca sunt in legaturi directe cu inculpati in dosarele instrumentate de DNA”, se mai arata in cererea de chemare in judecata.

Sursa: Aktual24