O jurnalista celebra devoaleaza cauza esecului major al vizitei lui Dancila in SUA: „Merita sa se faca de ras acolo, la cat este de incapabila intelectual sa inteleaga pe ce lume traieste”

399

Vizita esuata a Vioricai Dancila in SUA a fost pusa la cale de „prietenii ei israelieni”, nu de ambasada Romaniei la Washington, arata jurnalista Sidonia Bogdan. Acesta este principalul motiv pentru care vizita a fost un „rateu total”.

„Vioricai Dancila i-au facut programul in USA nu reprezentantii statului roman, ci prietenii sai israelieni. E atat de slab pregatita incat avea impresia ca evreii ii rezolva vizita. Caci. A fost un rateu total, toate intalnirile cu oficialii americani importanti au fost anulate.

Dancila nu poate face diferenta intre organizatiile de lobby evreiesti din State, care sunt foarte importante in relatia Israel-USA, dar irelevante pentru Romania. Nu prin Israel ajunge seful Guvernului la oficialii americani, cum au aburit-o israelienii, ci prin ambasada Ro in USA.

Merita sa se faca de ras acolo, la cat este de incapabila intelectual sa inteleaga pe ce lume traieste”, noteaza Sidonia Bogdan pe Facebook.

Analistul Sorin Ionita o completeaza pe Sidonia Bogdan.

„Dupa cum banuiam de vreo doi ani incoace. Dar sa fie clar: sunt consultanti privati, vanzatori de piei de closca prin regiunea noastra, probabil cei mai slabi si ieftini din Israel, nu Netanyahu, autoritatile statului Israel sau ambasada lor, care n-au nici un amestec in gafele astea”, a scris Ionita.

Ilan Laufer, care a demisionat in urma cu doua zile in calitatea de consilier al lui Dancila, a confirmat ca premierul a mers in SUA pe mana unor „consultanti straini”.

„Nu am fost invitat sa o insotesc pe doamna premier nici in calitate de consiler onorific care cunoaste bine relatia Romania-SUA, si nici sa o intalnesc in calitate de presedinte PSD SUA. Inteleg ca doamna premier prefera consilieri externi si prin urmare ma aflu in situatia in care nu imi pot exercita eficient niciuna dintre aceste functii, in care am fost investit cu increderea colegilor mei de partid. Astazi am informat-o pe doamna premier Viorica Dancila asupra deciziei mele de a demisiona”, a anuntat Laufer.

De altfel, joi, cand Dancila ar fi trebuit sa se intalneasca cu vicepresedintele SUA Mike Pence, ea si-a aranjat in viteza niste intalniri cu Arthur Schneier, rabinul-sef al orasului New York, si cu Ronald Lauder, presedintele Congresului Evreiesc Mondial.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos