Oamenii lui Firea au plănuit decapitarea actriței Dorina Lazăr din conducerea Teatrului Odeon încă din primăvară, sugerându-i grosolan să-și caute un alt loc de muncă!

478

Actrita Dorina Lazar, care a fost inlocuita de Primaria Generala de la conducerea Teatrului Odeon, confirma informatiile aparute in spatiul public, potrivit carora inca din primavara i s-ar fi sugerat sa isi caute un alt loc de munca.

„Era inainte de votarea bugetului primariei si ni s-a cerut sa diminuam bugetul. Ori uitandu-ma pe site-ul primariei am vazut ca Teatrul Odeon este penultimul la bugete. Dupa noi doar Teatrul de Revista, condus de Alexandru Arsinel, are un buget mai mic. In rest, toate au mai mult. Unele au si de zece ori mai mult decat noi. Opera Comica pentru Copii are buget mai mare decat Teatrul Bulandra, Excelsiorul are mai mult ca Bulandra. Atunci am explicat ca nu o sa pot sa tai, ca nu o sa imi ajunga banii sa platesc nici colaboratorii. Intr-o zi mi s-a sugerat sa il contactez pe un domn consilier. Am vorbit cu dansul si i-am explicat ca nu pot sa tai. L-am rugat sa ne vedem o jumatate de ora ca sa explic de ce nu pot.

Mi-a spus ca nu are timp sa isi piarda cu mine si atunci l-am intrebat daca nu tai ce mi se intampla. Mi-a spus: ‘Va cautati alt loc de munca’. M-a bufnit rasul si ma bufneste si acum. L-am intrebat: ‘Domnul consilier, ma cunoasteti? Stiti cati ani am? Ca alt loc de munca dupa 77 de ani e numai Straulesti 2, la cimitir. Ce alt loc de munca sa iti cauti?”, a declarat Dorina Lazar pentru Ziare.com.

Dupa aceasta discutie, la Teatrul Odeon s-a prezentat Corpul de Control al primarului general, care a intocmit un raport.

„In doua ore a venit Corpul de Control al primarului general la teatru, care a facut un raport dupa doua saptamani. Noi nu am facut contestatie. A existat o intalnire la primarie cu o comisie si mi s-a explicat cat de grav este si ca ce facem. Si am spus sa il trimita la Curtea de Conturi si la DNA”, a punctat actrita.

Tot in spatiul public s-a spus ca actrita ar fi fost inlocuita din cauza ca licitatia pentru renovarea teatrului nu ar fi fost castigata de o firma dorita de anumite persoane din primarie.

„Povestea cu restaurarea teatrului dureaza de trei ani de zile. Primaria ne-a aprobat acum trei ani banii de restaurare, dar a durat atat de mult, pentru ca in urma licitatiei facute a castigat o firma, iar celelalte in mod succesiv au dat in judecata firma si teatrul cerand reanalizarea dosarelor pe motiv ca noi am gresit ca am ales cea mai scumpa firma”, a spus Lazar.

Actrita a precizat ca toate contestatiile au fost respinse pe motiv ca demersurile teatrului erau legale.

Cat despre cel care va asigura conducerea interimara a institutiei, Dumitru Cristian Sofron, Dorina Lazar sustine ca a vorbit cu el, ba chiar s-au amuzat impreuna de situatie.

„Am vorbit cu el si radeam amandoi ca a zis ca nu stie nimic. A primit si el telefoane. E adevarat ca i s-a propus acum vreo luna”, a punctat actrita.

Actul demiterii actritei a fost semnat pe data de 24 august, iar Dorina Lazar l-a primit pe 30 august. Actrita sustine ca spera ca acesta sa intre in vigoare din momentul in care a fost instiintata, avand in vedere ca in acele zile in care nu a stiut ca este demisa a semnat numeroase acte in calitate de director al Teatrului Odeon. Despre ceea ce va urma, Dorina Lazar spune ca nu stie nimic, pentru ca nu a mai fost pusa intr-o astfel de situatie pana acum.

Amintim ca Primaria Capitalei a anuntat, miercuri, ca Dorina Lazar nu va mai asigura conducerea Teatrului Odeon, interimatul urmand sa fie preluat de Cristian Sofron, decizie surprinzatoare, pentru ca actrita abia fusese reconfirmata in functie de cateva zile.

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos