Oamenii strigau in strada ”NU VREM GATIERE”, iar Liviu Plesoianu avea o singura problema de rezolvat: IOHANNIS. ”Trebuia sa-l suspendam, FARA EZITARE”!

636

Jurnaliștii de la RISE Project au publicat vineri mai multe conversații interne purtate pe WhatsApp de liderii PSD, în perioada scandalului generat de controversata Ordonanță 13, scrie b1.ro.

Discuțiile relevă faptul că social-democrații considerau că protestele ample de atunci au fost doar niște mitinguri ale securiștilor, care au manipulat românii prost informați. Totodată, dialogurile mai arată că liderii PSD au încercat să organizeze o contramanifestație de proporții, în care numărul manifestanților să fie mult mai mare decât cel din Piața Victoriei, dar și să distragă atenția de la Ordonanța 13, alimentând niște subiecte false.

Jurnaliștii RISE project au încercat să contacteze liderii social-democrați care au participat la aceste discuții, unul dintre ei fiind Liviu Pleșoianu, care a avut o reacție absolut uluitoare.

Pleșoianu a vorbit despre existența unei noi securități, pe care a denumit-o Hidra, care se folosește de instituții de presă pentru a manipula oamenii. Politicianul are convingerea că protestele din ianuarie-februarie au reprezentat o tentativă de lovitură de stat pusă la cale de această nouă securitate, care a manipulat oameni de bună credință, dar prost informați.

Liviu Pleșoianu a mai susținut că nu a vorbit niciodată despre o contramanifestație, ci despre acordarea șansei de a se exprima unor oameni care doresc și ei lupta anticorupție, dar fără ”abuzurile inimaginabile săvârșite de Divinitățile Infailibile ale așa-zisului stat de drept din România”.

Reacția integrală a lui Liviu Pleșoianu, la dezvăluirile RISE Project:

“O dovadă că PSD-ul e infiltrat cu slujitori ai Hidrei e și faptul că cineva din acel grup intern de comunicare vă trimite dvs. mesaje de acolo.”HIDRA” e Noua Securitate, care, spre deosebire de Vechea Securitate, a investit masiv în PR, folosind în acest sens banul public. UM-urile din presă (Unitățile de Manipulare) au avut și au un rol fundamental, de cel puțin 12 ani încoace.

În februarie, Noua Securitate a încercat o lovitură de stat. Este indiscutabil. Că s-a folosit în acest sens și de oameni de bună credință dar slab informați (deci ușor de manipulat de către profesioniști ai tehnicilor de manipulare) – e o altă discuție. O putem purta oricând doriți. Cu nume și prenume…Președintele Iohannis a instigat și participat în acele zile. Trebuia suspendat fără ezitare.

Nici măcar pentru o secundă NU am folosit cuvântul “contramanifestație”. E vorba despre faptul că mai sunt prin țara asta câteva milioane de oameni care au alt punct de vedere și care aveau și atunci alt punct de vedere. Oameni care doresc luptă împotriva corupției, dar care nu confundă această luptă cu abuzurile inimaginabile săvârșite de Divinitățile Infailibile ale așa-zisului stat de drept din România. Acești oameni au și ei DREPTUL să se exprime. E foarte simplu. E democratic. E firesc.

Treaba cu “în ceas de noapte” e simpatică. Dacă eu consideram că e o lovitură de stat în plină desfășurare, ar fi fost normal să dorm “în ceas de noapte?”

E un punct de vedere concis. Oricând doriți, dacă doriți, discutăm despre “Hidră”, despre Noua Securitate, despre Unitățile de Manipulare…

P.S. Vă rog pe această cale să-i transmiteți un călduros slujitorului Hidrei care v-a transmis mesaje de pe un grup de comunicare intern.“

De precizat este că în discuțiile purtate de PSD-iști se vede clar că aceștia doresc să-l excludă pe primarul Iașilui, Mihai Chirica, din organizarea contramanifestației, pe motiv că acesta este ”omul SIE”:

Liviu Dragnea: „Vreau să atrageți toți membrii de partid, fără Chirica de la Iași. Că e omul SIE. Nu v-am zis până acum. Și câte spune în stânga și-n dreapta, instigă.”

În perioada scandalul legat de OUG 13, Chirica și-a pierdut funcțiile de conducere din PSD tocmai pentru că a fost singura voce din partid care a criticat deschis și tranșant modul în care Guvernul a încercat să modifice Codurile penale și reacțiile lui ulterioare.

Jurnaliștii de la RISE Project au publicat vineri mai multe conversații interne purtate pe WhatsApp de liderii PSD, în perioada scandalului generat de controversata Ordonanță 13. Acestea relevă cum s-au organizat social-democrații și cum au plănuit ei organizarea unei contramanifestații de amploare, demers eșuat, ca reacție la protestele masive care au avut loc atunci în toată țara.

La începutul discuțiilor, Dragnea și-a anunțat revenirea din Statele Unite într-un mod care aduce aminte de seria ”Terminator”: ”Daddy’s back!”.

Dragnea a cerut ca Mihai Chirica, primarul din Iași, să nu fie implicat în organizarea contramanifestației, pe motiv că este omul serviciilor.

Gabriela Firea a reacționat la aceste dezvăluiri spunând că ele reprezintă doar o nouă încercare de denigrare a lui Liviu Dragnea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos