Oana Pellea a rabufnit! „Cum poate cineva sa accepte sa fie furat pe fata si sa nu reactioneze…nu voi intelege niciodata. Cei din Parlament si de la Guvern sunt platiti din banii tai”

423

Oana Pellea a distribuit pe pagina sa o stire care arata ca PSD vrea sa-si fidelizeze cat mai mult primarii, astfel ca profita de noul Cod administrativ pentru a le oferi un privilegiu in plus.

Celebra actrita a insotit postarea si de un mesaj care ar trebui sa schimbe atitudinea fiecaruia dintre noi.

„Pentru ca nu ii oprim isi bat joc de o tara intreaga. Bani publici inseamna ca baga mana in buzunarul tau…Tu ii platesti. Tu cu munca ta. Si tu…taci. accepti. Nu voi intelege niciodata de ce. Cum poate cineva sa accepte sa fie furat pe fata si sa nu reactioneze…nu voi intelege niciodata. Cei din Parlament si de la Guvern sunt platiti din banii tai. Ei sunt in slujba ta, nu tu in slujba lor”, scrie Pellea.

In fata legii si a statului, toti romanii trebuie sa fie egali, nu impartiti in smecheri, care iau pensii speciale, si fraieri care isi platesc taxele la stat, a transmis luni, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Nasui, nemultumit ca in noul Cod administrativ sunt incluse noi pensii speciale pentru primari.

„in 2017, pensia medie a fost 1.069 de lei. Pensia speciala medie, insa, a inceput de la ~3.900 de lei, ajungand si la 5100 de lei. in conditiile acestea, astazi se discuta Codul administrativ. S-a vorbit mult despre el, dar insuficient, in opinia mea de cea mai rusinoasa prevedere din el: noi pensii speciale. De data aceasta, pentru primari. De ce este asta o problema? Pentru ca nu e normal sa avem doua clase de romani. Unii care primesc pensie in functie de cat au contribuit, iar altii in functie de cat de mult i-au privilegiat politicienii. in fata legii si a statului, toti romanii trebuie sa fie egali, nu impartiti in smecheri, care s-au descurcat sa ia pensie speciala, si fraieri care nu sunt buni decat pentru a plati taxe si impozite”, a declarat Nasui.

Deputatul a explicat ca PSD vrea ca prin aceasta miscare sa-si fidelizeze cat mai mult primarii, oameni foarte importanti in procesul electoral.

„Asa ca au profitat de acest Cod administrativ pentru a-si trage si un privilegiu in plus. in politica, o mana o spala pe alta. Problema e ca o spala cu banii nostri. O alta marlanie a acestei masuri este faptul ca are un impact mare in viitor si nu neaparat acum. Pensia aceasta „speciala” reprezinta o plata in viitor catre primari in momentul in care vor iesi la pensie. Plata in viitor inseamna ca nu va mai fi problema PSD-ului ci a Guvernului care va fi la putere. Pe principiul „dupa noi potopul”. De unde vin banii pentru pensii speciale? Evident din taxele si impozitele pe care le platim fiecare dintre noi. 45% impozit pe salariu, 19% TVA, accize mari la carburant etc. Toate acestea le platim aproape zi de zi. Astfel in total in 2018 se vor da 8.1 miliarde pentru pensii speciale. Sa iti tot vina sa platesti taxe statului roman”, a precizat Claudiu Nasui.

impreuna cu colegii din USR, deputatul a depus un proiect pentru abrogarea pensiilor speciale.

„Ce credeti? Toti cei care isi iau pensii speciale ne-au criticat si ne-au spus ca nu e de bun augur. Se pare ca de bun augur este sa marim pensiile speciale. Normal, doar nu dau din banii lor, dau din banii vostri”, a conchis Nasui.