Oana Pellea a rabufnit! „Protestele mi-au mancat viata, dar n-am cum sa stau acasa, nu ne permitem sa fim obositi”

358

Protestele magistratilor sunt un semn de sanatate a societatii, sustine actrita Oana Pellea, intr-un interviu acordat RFI. Cunoscuta pentru spiritul sau civic, actrita – care a iesit frecvent la protestele pro-Justitie din ultimii doi ani – sustine ca nu are cum sa stea acasa, cand au loc derapaje democratice: ”Nu ne permitem sa fim obositi, pentru ca riscul e prea mare”.

In conditiile in care in ultima vreme am asistat la numeroase proteste ale magistratilor, Oana Pellea sustine ca acest fenomen este un semn de sanatate a unei societati, care incearca din toate puterile sa ramana in cadru democratic.

Actrita mai crede ca ”toata lumea si-ar dori sa nu mearga la protest si sa aiba o viata normala, in care sa poata exista intr-o tara libera, democratica si asa mai departe. Eu, personal, imi doresc de foarte mult timp sa nu mai particip la proteste, pentru ca mi-au mancat viata, cum ar veni, in ultimii ani, insa e imposibil sa stai deoparte, imi este imposibil sa asist pasiv la pierderea terenului democratic si la eventuala nenorocire de a iesi din Europa. Eu n-am cum sa stau acasa”.

Nu in ultimul rand, in conditiile in care protestele au scazut in amploare, Oana Pellea isi exprima regretul ca presiunea strazii a scazut in ultima perioada: ”Mi se pare incredibil ca in Bucuresti, cei care iesim de doi ani in strada suntem cam tot aceiasi, cam acelasi numar. Sper intr-o trezire a constiintei civice (…). E foarte normal ca oamenii au obosit, pentru ca fiecare centimetru de strada castigat a fost dupa o luna, dupa doua, dupa trei, pe alte cai, recuperat de coalitia de la guvernare, in sens nedemocratic. Deci e normal ca oamenii sa fi obosit, insa nu cred ca ne permitem sa fim obositi, pentru ca riscul e prea mare”.