Oana Pellea dă glas suferinței unui întreg popor: ”Nu înțeleg de ce nu putem trăi liniștiți în țara noastră! Nu înțeleg și pace!”

1949

Actrita Oana Pellea da publicitatii un mesaj emotionant in contextul tensiunilor din societatea romaneasca legate de abuzurile si actiunile PSD impotriva Justitiei. „Nu inteleg de ce nu putem trai linistiti intr o tara superba si bogata ca a noastra, nu inteleg si pace”, scrie Pellea.

„Nu inteleg… de ce nu putem trai tihnit in tara in care ne am nascut… Majoritatea dintre noi nu doresc mare lucru. O viata cinstita, un loc de munca ce ne respecta demnitatea, sa avem ce pune pe masa pentru parintii sau copiii nostri, o minima siguranta fata de ziua de maine, un tratament cinstit intr un spital, sa fim lasati sa visam, sa speram, sa murim demn. O scoala onesta pentru copiii nostri. Sa nu fim tratati ca slugi. Conditii de trai decent ..in pace… in tara noastra. Nu inteleg de ce nu putem trai linistiti intr o tara superba si bogata ca a noastra….nu inteleg si pace…de ce trebuie sa plecam din tara…ca sa simtim ca respiram…ca sa simtim ca suntem tratati cu respect….ca sa castigam cinstit painea noastra cea de toate zilele…nu inteleg. Probabil este limita mea de intelegere”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

Oana Pellea a participat la numeroase proteste de strada fata de masacrarea legilor justitiei de catre PSD si ALDE.

Comisia Europeana a transmis miercuri ca este ingrijorata in legatura cu evolutiile recente din Romania si cere Parlamentului de la Bucuresti sa reconsidere modificarile din Justitie.

„Urmarim cu ingrijorare evolutiile recente din Romania. Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene”, se arata intr-o declaratie comuna a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si a prim-vicepresedintelui Frans Timmermans, publicata pe site-ul Comisiei.

In aceeasi declaratie se mai atrage atentia ca „o conditie esentiala pentru a putea renunta treptat la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) este ca progresele realizate pana acum in cadrul acestuia sa fie ireversibile”.

Comisia Europeana „face apel la Parlamentul Romaniei sa regandeasca actiunile propuse, sa lanseze dezbaterea conform recomandarilor Comisiei si sa construiasca un consens la scara larga cu privire la calea de urmat. Comisia isi reafirma disponibilitatea de a coopera si de a sprijini autoritatile romane in acest proces”, se arata in declaratia comuna a lui Jean-Claude Juncker si a lui Frans Timmermans.

Presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea, si presedintele Senatului si al ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, declara, in scrisoarea comuna adresata oficialilor Comisiei Europene, ca sunt „cel putin surprinzatoare” preocuparile exprimate de acestia privind lipsa de transparenta si de consens mai larg in dezbaterea despre legile Justitiei, dar si referitoare la modificarea codurilor penale.

Sursa: aktual24.ro