Oana Pellea: ”Ma pune pe ganduri faptul ca societatea civila e singurul opozant serios in fata unor decizii politice. Totusi nu poti sa le ceri oamenilor sa iasa zilnic. Nu e treaba noastra sa guvernam!”

490

Implicată activ în acțiunile de protest din Piața Victoriei, actriţa Oana Pellea a explicat, la Digi24, ce înseamnă pentru ea activismul social. Dincolo de scenă, Oana Pellea vrea să fie un cetăţean neimplicat politic, dar cu drepturi respectate de politicieni, scrie Digi24.ro.

Deşi a fost atacată pe Facebook pentru opiniile sale tranşante şi pentru participarea la proteste, Oana Pellea spune că nu dă înapoi. Nu renunţă la principiile sale şi la dreptul de a le susţine.

„Foarte multă lume m-a întrebat dacă fac politică. Răspunsul meu e nu absolut. Nu am nimic cu niciun partid. Am ieșit în Piață din bun-simț și pentru că în democrație ai dreptul să spui că nu ești de acord cu ceva. M-am bucurat foarte tare că erau foarte mulți tineri, că erau și de vârsta mea. Am fost fericită că l-am întâlnit pe dl. Șora, care probabil că e cel mai tânăr dintre noi, pentru că are 100 de ani pământești, dar sufletește, probabil că se înscrie pe la un 24 și așa”, a declarat actrița.

Oana Pellea spune că a primit ameninţări şi a fost insultată, dar nu s-a speriat. O pune însă pe gânduri faptul că societatea civilă este singurul opozant serios în faţa unor decizii politice.

Bun, Piața a ieșit, nu poți să ceri Pieței să iasă trei luni. Nici nu e treaba noastră să guvernăm țara. Că societatea civilă dă semne în clipa în care se fac legi peste noapte, aia e un semn de sănătate al acestei societăți, care iată, câți am fost? 600.000. E puțin. Oamenii ar trebui să reacționeze mai viu, mai pe față, mai cu curaj. Pentru asta am ieșit în piață, pentru că nu aș fi putut să mă culc asistând la ceva care nu era în regulile democratice”

Interviul integral cu Oana Pellea poate fi urmărit, mâine, începând cu ora 13:05, la emisiunea „În faţa ta”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos