Obraznicie fara limite! Norica Nicolai: Nu mai poate iesi nimeni la protest in cazul unei noi OUG 13! Libertatea de expresie nu este mai importanta decat o procedura birocratica!

240

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a declarat intr-un interviu pentru RFI Romania ca protestele spontane „nu pot fi agreate decat in limitele in care sunt reglementate in lege”, iar, daca Guvernul ar adopta intr-o noapte un act de tipul OUG 13, „nu mai poate iesi nimeni”.

Norica Nicolai considera ca decizia ICCJ este „normala” si „corecta”, sustinand in acelasi timp ca „lumea este libera sa protesteze”.

„Protestele spontane nu pot fi agreate, decat in limitele in care sunt reglementate pe lege”, a spus europarlamentarul ALDE, potrivit sursei citate.

Intrebata daca Guvernul adopta intr-o noapte un document de tipul OUG 13, oamenii mai pot iesi la protest dupa o ora in fata Palatului Victoria, Norica Nicolai a raspuns ca nu.

„Nu mai poate iesi nimeni. Eu cred ca a specula pe ideea Ordonantei 13 la nesfarsit nu face bine absolut nimanui”, a precizat ea.

De asemenea, intrebata daca libertatea de expresie in secolul 21 nu este mai importanta decat o procedura birocratica, presedinta Consiliului National ALDE a raspuns ca „nu”.