Obraznicie marca Firea! Replica pentru Iohannis: „Sa vina dumnealui sa candideze la Primaria Capitalei si sa ne arate cum trebuie sa arate orasul”

589

Primarul general, Gabriela Firea, a reactionat luni la afirmatia presedintelui Klaus Iohannis care a spus ca Bucurestiul nu e bine pus la punct, ea afirmand ca este neplacut sa asculte „sarje din acestea” de la un fost primar.

„Sa vina dumnealui sa candideze la Primaria Capitalei si sa ne arate cum trebuie sa arate orasul, asta e parerea mea. Cu un mandat de 10 ani, doua mandate de zece ani, trei mandate de 10 ani. Este neplacut sa asculti sarje din acestea de la fost primar la primar. Orice primar stie cat de greu e in administratie, orice primar si fost primar ar trebui sa stie cat de dificil e sa relansezi orice proiect care a fost ingropat anterior ani de zile si ce eforturi s-au facut in acesti 3 ani pentru a demara obiective de investitii care au fost blocate cate 6 ani, cate 7 ani, cate 10”, a spus Firea, la un comandament pe probleme de trafic, raspunzand intrebarilor unor jurnalisti, scrie Agerpres.

In opinia ei, a spune ca nu s-a facut nimic in Bucuresti in ultima perioada e „doar retorica politica si campanie electorala”.

„Pe cei care se simt atat de bine pregatiti si au solutii miraculoase pentru Bucuresti ii astept cu drag in campania electorala sa candideze pentru Primaria Capitalei, sa-i aleaga cetatenii si sa vina sa aduca miracole. Ma indoiesc ca se pot face miracole cu actuala Lege a achizitiilor publice, cu actuala Lege a administratiei publice si un buget foarte mic. (…) Executia bugetara pe anul trecut a fost de 600 milioane euro si nu am avut excedent, iar anul acesta nici nu se pune problema de excedent, pentru ca situatia e dificila din punct de vedere financiar. Pe toti acesti viteji ii astept in campania electorala sa se implice concret. (…) E usor de facut declaratii, e mai greu cu munca”, a aratat Firea.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat luni, inainte de sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania, ca Bucurestiul ”nu este un oras bine pus la punct”. „Capitala nu este un oras bine pus la punct”, a declarat Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos