Mai mult

  Ofensat de mesajul ”complet nociv” transmis de Departamentul de Stat al SUA, Șerban Nicolae se răstește la americani: ”Nu facem legi pentru ei, ci pentru România!”

  9,524FaniÎmi place

  Senatorul PSD Șerban Nicolae consideră mesajul Departamentului de Stat al SUA drept unul „profund ofensator” și lansează un atac la ambasadorul american Hans Klemm, pe care îl cataloghează drept „funcționar complet nociv”.

  „E profund ofensator și încalcă orice uzanță (mesajul Departamentului de Stat al SUA – n.r.). Acele cuvinte sunt cuvintele acestui funcționar complet nociv cum este Klemm. Textele pe care le vedeți în comunicat sunt spuse de Klemm și atunci avem explicația despre cine și cum a transmis anunțul”, a declarat Șerban Nicolae.

  Potrivit senatorului PSD, ar trebui să reacționeze la mesajul SUA atât premierul Mihai Tudose, cât și președintele Klaus Iohannis și ambasadorul României în SUA.

  „O asemenea abordare este mult în afara uzanțelor date de relația internațională. Nu facem legi pentru partenerii strategici, ci pentru România și aici nu avem ce să comentăm”, a mai declarat Nicolae.

  Șerban Nicolae este membru în Comisia juridică și în Comisia de apărare ale Senatului, dar și președintele Comisiei comune de anchetă privind desființarea Direcției Generale de Protecție și Anticorupție.

  „SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic”, se arată într-o declaraţie de presă intitulată „România – propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar”, aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

  Declaraţia consemnează că „legislaţia, care a fost propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pentru a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică”.

  Sursa: Digi24

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...