OFICIAL, Cristian Busoi vrea sa preia cu totul fraiele PNL: ”Trebuie sa iesim din spirala amagirii pe care o creeaza PSD, trebuie sa revenim la Romania lucrului bine facut!”

414

Dornic să preia cu totul frâiele PNL, preşedintele filialei Bucureşti, Cristian Buşoi, s-a înscris în cursa pentru mult râvnita funcţie.

Alături de Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, în cursa pentru şefia PNL a intrat acum şi preşedintele filialei liberale din Bucureşti, Cristian Buşoi, scrie epochtime-romania.com.

„PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partidul care va vorbi despre trecut cu nostalgie. În primul rând, PNL trebuie să se trezească şi să clarifice pe cine reprezintă şi cu ce ofertă politică vine pentru a redobândi încrederea oamenilor, pentru a reprezenta interesele majorităţii dinamice, pentru a recupera electoratul pe care l-a pierdut”, a declarat Buşoi.

În opinia politicianului, PNL are datoria de a bate PSD la următoarele alegeri.

„Nu voi pretinde niciodata că sunt un salvator, un lider providenţial, o vedetă politică. Dar dacă nu recuperăm electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis în 2014, care a ieşit să protesteze împotriva PSD în 2017, PNL nu va bate niciodată PSD. PNL trebuie să demonstreze că poate construi un viitor pentru România şi că poate recâştiga încrederea tinerilor independenţi economici de stat, pe cei care caută o viaţă mai bună în ţară, dar se gândesc în fiecare zi să emigreze, pe cei care vor să aibă un viitor. De frica acestor tineri nu s-au adoptat ordonanţele care schimbau justiţia, revolta lor a făcut PSD şi pe Liviu Dragnea să dea înapoi”, a precizat Buşoi.

Şeful PNL Bucureşti consideră că partidul trebuie să revină la ideile care au mobilizat milioane de români, la „România lucrului bine făcut”, sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis.

„Ca om politic nu vreau decât să ne asumăm o direcţie, să ne asumăm nişte principii de acţiune, să avem o echipă care să ducă un proiect din punctul A în punctul B şi să fim solidari în a construi un viitor alături de colegi, de vecini, de cunoscuţi sau de necunoscuţi. Voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă în săptămânile următoare să-i aduc alături de mine pe cei mai mulţi din colegii mei din PNL care să facă parte din această echipă, aş numi-o echipa viitorului, echipa lucrului bine făcut”, a afirmat Buşoi.

Potrivit liberalului, PNL trebuie să se „clarifice” pe el însuşi şi trebuie să se iasă din „spirala amăgirii” pe care o creează PSD, care guvernează „după principiul lupului”.

„Trebuie să ne clarificăm pe noi înşine, să ieşim din spirala amăgirii pe care o creează PSD că există soluţii miraculoase în economie şi că scăderile de taxe pot merge mână în mână cu creşterile de salarii. (…) Impozitul global al PSD înseamnă renunţarea la cota unică iar creşterile de salarii aşa cum le propune PSD îndatorează ţara şi pun presiune pe mediul privat, care vor trebui să suporte aceste cheltuieli bugetare.

Am 39 de ani și nu am văzut construit un spital nou în România. În schimb am văzut miliarde de euro aruncate pe proiecte inutile. Avem datoria, ca liberali, să schimbăm acest mod de a conduce România. Trebuie să revenim la ideile care au mobilizat milioane de români, trebuie să revenim la România lucrului bine făcut”, a punctat Buşoi.

În opinia sa, PSD este „doar duşmanul investiţiilor, duşmanul capitalului străin, dar în acelaşi timp şi al unor investitori români”.

Buşoi vrea ca PNL să se opună „populismului” PSD, iar pentru asta trebuie să reprezinte mai bine mediul de afaceri, clasa de mijloc, profesiile liberale, mediul urban mare, pe toţi cei care sunt independenţi de stat. În acelaşi timp, PNL trebuie să îşi susţină de acum înainte candidaţii, nu „să le pună piedici prin intrigi de culise, pentru că, din păcate, aceasta a fost nenorocirea care a dus la promovarea a patru candidaturi la alegerile locale la Bucureşti” şi care a deschis drum liber altor forţe politice.

Mult aşteptatul Congres PNL, care va decide direcţia viitoare a unui partid care a căzut mult în sondaje, va fi în luna iunie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos