Olguta are un tupeu incredibil! Le-a taiat salariile, iar acum ii umileste din nou: ”Nu ma impresioneaza nicio greva in sanatate!”

423

Un grup de lucru va fi format pentru a fi gasite solutii la nemultumirile managerilor de spitale, masura venind in urma discutiilor purtate de acestia cu premierul si mai multi ministri. Monica Pop a anuntat ca ministrul Muncii ar fi spus ca nu „impresioneaza nicio greva in sanatate”.

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Capitala, Monica Pop, a declarat ca, in cadrul negocierilor de la Palatul Victoria intre managerii de spitale si premierul Viorica Dancila, s-au discutat situatiile fiecarui tip de spital, fiind luata masura crearii unui grup de lucru la nivel guvernamental.

„Doamna prim-ministru a propus in mod foarte corect sa se faca un grup de lucru de cativa manageri, pentru ca la intalnire au fost foarte multi, cred ca erau 600 in sala, poate si directori medicali sau administrativi, dar erau foarte, foarte multi. Poate erau o mie. Premierul a intrebat despre fiecare si fiecare manager care are probleme s-a ridicat sa spuna ce probleme are. Asta cu grupul de lucru e un lucru foarte deosebit. Mie mi se pare absolut inadmisibil sa aiba sporuri egale medicii din spitale. La spitalul din Faurei sau nu stiu care, unde doctorul de garda face exclusiv triaj, dar nu face el interventia, nu e normal sa aiba acelasi spor pe care il are doctorul care lucreaza si care moare langa bolnav”, a declarat Monica Pop, la iesirea de la Guvern.

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti a mai spus ca legea salarizarii este, in principiu, o lege buna, pentru ca a crescut nivelul veniturilor pentru foarte multe categorii de salariati din sanatate, fiind prima data cand se intampla asa ceva.

„Doamna Olguta Vasilescu a spus ca cifra nu se poate modifica, dar noi am propus modificare si am spus in ce sens, nu e normal sa fie absolut egale sporuri egale la medici. Pentru ca nu fac acelasi lucru. Ar trebui ca cei care fac triaj in spitale sa aiba spor 10 la suta sau 15 la suta si spor mai mare cei care lucreaza intr-adevar sau care salveaza vieti. (…) Doamna Olguta Vasilescu a spus, daca imi aduc aminte bine si cred ca da, ca nu impresioneaza nicio greva si ca orice greva ar fi, asta este situatia. Ca a fost o modificare substantiala de salarizare, niciodata nu o sa poata fi multumita toata lumea”, a completat Monica Pop.

Aceasta a mai precizat ca la discutii au participat, in afara de premierul Viorica Dancila, ministrul Sanatatii Sorina Pintea, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu, consilierul de stat Sevil Shhaideh si consilierul de stat al premierului Darius Valcov. Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, nu a fost prezent la discutii.

Avand in vedere numarul ridicat de manageri de spitale care s-a prezentat, luni, la Guvern, pentru a discuta cu premierul pe tema salariilor, s-au creat cozi la intrarea in Palatul Victoria, fiind necesar ca toti cei prezenti sa treaca prin filtrul de securitate.

Sursa: aktual24.ro