Olguta – episodul 2! Ziua in care limba franceza si-a pierdut oficial statutul de cea mai romantica limba din lume!

505

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit în limba franceză, miercuri seară, la New York, la deschiderea sesiunii Comisiei ONU pentru condiţia femeii.

Tema prioritară a fost „rolul femeii în schimbarea pieţei mondiale a muncii”. Fostul primar al Craiovei a citit discursul de pe foaie.

Un video în care Olguța Vasilescu citește un discurs în limba engleză s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare în urmă cu două zile. Textul citit de ministrul Muncii era despre femeile din România şi despre modul în care acestea sunt integrate pe piaţa muncii.

Olguţa Vasilescu a reacţionat marți, printr-un mesaj pe Facebook, după clipul viralizat în care apare vorbind în limba engleză: „Pentru cineva care n-a făcut nicio ora de engleză in școala (…) m-am prezentat decent”, spune ea. Postarea a dispărut de pe pagina ministrului în această dimineață, dar a reapărut după prânz. Un consilier al Olguței Vasilescu spune că postarea nu a fost ștearsă, ci a dispărut pentru că „vreun „fan” l-a(u) considerat spam și raportat ca atare”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos