Olguta INSISTA: ”Dublam salariile sub 4.000 de lei! Ce nu intelegeti? Nu este o problema de comunicare! EXACT ASA VOM FACE!”

537

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, insista ca salariile sub 4.000 de lei se vor dubla dupa ce deputatul PSD Adrian Solomon, presedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala,  a declarat ca o astfel de promisiune reprezinta o „greaseala de comunicare”.

„Ca sa fiu foarte clara, desi aveam senzatia ca s-a inteles si ca e logic: cresterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la suta in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe urmatorii 4 ani.

Nu vom avea situatii in care salariile sub 4000 lei, care se dubleaza, pe medie, sa depaseasca salariile care sunt acum in plata la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasa la alta.

De altfel, observ ca rugamintea ca anexa cu salariile din Armata si Ordine publica sa nu fie data presei pana nu devine finala ca urmare a negocierilor a ramas doar deziderat si a ‘scapat’ in presa. De acolo oricine poate vedea cum se calculeaza salariile pana in 2021, scrie aktual24.ro.

Cu precizarea ca anexa nu e finala, pana nu avem acordul final cu sindicatele si nu se aproba in parlament.

P.S. Cine are neclaritati poate citi programul de guvernare”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor, Adrian Solomon (PSD), a afirmat, luni, ca salariile sub 4.000 de lei nu vor fi dublate, asa cum a anuntat recent ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. „Chestiunea cu dublarea nu stiu de unde a iesit”, a declarat, luni, Solomon.

„Va recomand sa cititi programul de guevrnare, e scris clar ca in patru ani cresterea va fi de 46% in medie, chestiunea cu dublarea nu stiu de unde a iesit, probabil e o greseala de comunicare”, a precizat Solomon.

Intrebat daca o astfel de masura ar fi viabila, Adrian Solomon a raspuns: „Nu stiu, depinde, daca vorbim de cei care au 1.000 de lei net probabil e realist, dar pentru cei care au peste 2.000, 3.000 de lei va fi imposibil sa o facem”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos