Olguta se ia la tranta cu romanii care aleg sa munceasca in strainatate: ”Se califica aici si apoi pleaca!”

136

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti, ca numarul angajatilor din Romania este mult mai mare decat cel de peste sase milioane, pe care il arata aplicatia Revisal, intrucat in Registrul de evidenta a salariatilor nu sunt inclusi si functionarii publici.

„Am vazut ca prezentati ca fiind numarul real de persoane angajate, 6.300.000. Este mai mare. Noi luam aceste cifre din Revisal, dar in Revisal nu sunt functionarii publici, nu sunt cei din Armata, Politie. Sunt foarte multe categorii care nu apar in Revisal, deci numarul de angajati din Romania este mai mare de 6.300.000. (…) Avem o problema uriasa in constructii. Somajul real calculat de noi, cu cifre exacte (…),este 3,9%. Este foarte mic. (…) Santierele sunt goale in constructii: vin, stau o luna-doua, se formeaza, se califica la locul de munca si pleaca in strainatate”, a declarat ministrul Muncii, la Antena3.

Lia Olguta Vasilescu a mai spus ca, desi isi doreste ca romanii sa lucreze in tara noastra, multi angajatori vor muncitori din afara Uniunii Europene.

„Traim in Romania, vreau sa vina romanii in Romania, dar e o presiune foarte mare. Am dezvoltat tot felul de programe, inclusiv cu Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni. (…) Avem o lege care spune ca daca vrei sa iei un lucrator din afara UE, din Sri Lanka, trebuie sa ii dai salariu mediu pe economie. La moda e acum Vietnam, Sri Lanka, asta cer patronii, muncitori de acolo. Eu le-am spus sa le dea romanilor salariul mediu”, a completat Vasilescu.

Sursa: aktual24.ro