Lia Olguta Vasilescu, imbracata in haine de domnita, la Zilele Mihai Viteazul! FOTO

1146

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a defilat, duminica seara, prin centrul municipiului, imbracata in haine de domnita si a dansat impreuna cu un actor costumat in cavaler medieval.

1olguta2 1olguta 1olguta 3

Zeci de domnite si cavaleri au defilat prin centrul Craiovei si au facut demonstratii de dansuri din secolul al XVI-lea, cu ocazia Zilelor Mihai Viteazul.

Vesminte de domnita a imbracat si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, care s-a declarat multumita de modul in care s-a desfasurat evenimentul.

„Am avut emotii, dar a iesit totul foarte frumos. Ma bucur ca am facut aceasta parada si speram sa-i introducem si pe craioveni in aceasta atmosfera frumoasa de spectacol. Aceasta este prima editie, a fost un adevarat succes pentru ca seara trecuta la reconstituirea bataliei de la Calugareni au fost aproape zece mii de oameni si acum sunt foarte multi, deci vom continua si in anii urmatori aceasta sarbatoare dedicata lui Mihai Viteazul”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Costume din secolul al XVI-lea au purtat si cei doi viceprimari, Cristina Calangiu si Tudor Florentin, prezenti, de asemenea, la parada.

Piata Prefecturii a fost plina de oameni, dupa estimarile Politiei Locale la parada asistand aproximativ 5.000 de craioveni.

„A fost foarte frumos. Ne-au placut foarte mult costumele pentru ca le vedeam la televizor. Erau asemenea festivaluri pe la Sibiu, pe la Brasov, dar niciodata la noi. Am asistat cu placere”, a spus o femeie.

Spectacolul a durat aproximativ o ora, timp in care actorii si balerinii i-au invitat la dans pe craioveni si chiar le-au dat lectii inainte de a intra in fata publicului.

Sambata seara, mii de persoane au asistat la reconstituirea bataliei de la Calugareni in Parcul Nicolae Romanescu din Craiova cu ocazia Zilelor Mihai Viteazul, la eveniment participand actori consacrati precum Ion Besoiu, Radu Pietreanu sau Natasa Raab.

Aceasta a fost prima editie a Zilelor Mihai Viteazul si a costat municipalitatea 350.000 de lei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos