Olguta Vasilescu, mana dreapta a lui Dragnea in partid, pregateste o rascoala anti-Dancila! Vor sa scoata PSD de la guvernare!

423

Numerosi baroni locali ai PSD intentioneaza sa provoace o rascoala impotriva lui Dancila si sa scoata partidul de la guvernare. Totul ar urma sa se intamople in toamna, dupa ce CCR va decide in cazul modificarilor la codurile penale, informeaza Digi24.

Baronii s-ar fi aratat dispusi sa sprijine o revolta anti-Viorica Dancila, astfel incat aceasta sa nu poata candida la prezidentiale, dinamitand sansele partidului de a intra in al doilea tur al alegerilor si, implicit, inlocuirea sa din fruntea partidului.

Dar acestia conditioneaza implicarea intr-o astfel de miscare de iesirea codurilor penale de la CCR sau ulterior, din Parlament, in varianta dorita de ei, care i-ar scapa de problemele penale.

Reducerea termenelor de prescriptie, precum si alte modificari din CP si CPP le rezolva problemele, iar cei care o contesta acum pe Viorica Dancila ar putea cere si sustine iesirea de la guvernare odata ce se vor vedea „cu sacii in caruta”.

Surse din partid spun ca miza baronilor tine de eventuala intoarcere a Codurilor in Parlament, iar daca ar porni acum o revolta in PSD aceasta ar putea pune in pericol majoritatea necesara pentru adoptarea modificarilor dorite, motiv pentru care revolutia anti-Dancila este amanata.

Conform unor surse, ar fi existat deja discutii in acest sens, fiind mai multi lideri pregatiti sa se ridice impotriva actualui presedinte PSD in momentul in care isi vor vedea rezolvate problemele cu justitia.

Ar fi vorba de fostii apropiati ai lui Liviu Dragnea, in frunte cu fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, baronul din Neamt, Ionel Arsene sau cei mai apropiati colaboratori ai fostului presedinte PSD, Codrin Stefanescu si Catalin Radulescu. Totul depinde de decizia CCR, pentru ca daca CCR declara neconstitutionale codurile, acestea se intorc in Parlament unde vor fi reluate dezbaterile, iar PSD ar nevoie de toti parlamentarii din coalitie, iar un eventual conflict deschis cu Viorica Dancila ar putea duce la pierderea majoritatii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos