Omul care a avut ”in grija” Tel Drum a fost propulsat de seful PSD intr-o functie din care pazeste ”bunul mers” al ANAF-ului!

1042

O serie de numiri facute la varful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) arata ca punctele-cheie ale institutiei sunt controlate acum de oameni apropiati de Bogdan Stan, un personaj extrem de apropiat de Liviu Dragnea. Stan, care a avut “in grija” Tel Drum pe cand lucra la Directia Mari Contribuabili din ANAF, face parte acum din conducerea Curtii de Conturi, unde a fost propulsat de PSD.

Surse din ANAF au explicat pentru G4Media.ro cum se explica puterea pe care o exercita Bogdan Stan in interiorul institutiei. In primul rand, Stan are sprijinul major al lui Liviu Dragnea, cel care il cunoaste din perioada Tel Drum si care l-a impus ca sef al Fiscului in Guvernul Grindeanu. In al doilea rand, Bogdan Stan are in interiorul institutiei multi aliati care il ajuta sa-si urmareasca interesele. Cercul se inchide prin intermediul Curtii de Conturi, unde Bogdan Stan face parte din conducere (este membru al plenului), institutie pe care o foloseste pentru a-i aduce la ordine pe directorii regionali care nu raspund cererilor sale.

Cine sunt oamenii de la varful ANAF apropiati de Bogdan Stan

– Vama. Bogdan Mihei a fost numit vicepresedinte ANAF si coodonator al activitatii Directiei Generale a Vamilor in 2 aprilie. Bogdan Mihei a fost pana acum seful Vamii Otopeni si surse din ANAF au declarat pentru G4Media.ro ca Mihei si familia sa au relatii extrem de apropiate cu Bogdan Stan. Sotia lui Bogdan Mihei este consilier la cabinetul lui Bogdan Stan de la Curtea de Conturi, potrivit declaratiei de avere a acesteia. Numirea lui Bogdan Mihei la sefia vamilor din Romania s-ar fi facut in ciuda opozitiei ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, si al presedintelui ANAF, Ionut Misa, au mai declarat pentru G4Media.ro surse din ANAF.

– Inspectia Fiscala. Noul vicepresedinte ANAF, sef peste Inspectia Fiscala, este Serban Andrei Nistor. Numit in functie de premierul Viorica Dancila la finalul lunii martie, Nistor a venit de la Teleorman, unde a fost seful Administratiei Judetene a Finantelor. La Teleorman, in fieful lui Liviu Dragnea, fusese plantat de Bogdan Stan in mandatul acestuia de sef ANAF in 2017.

– Fiscul din Bucuresti. Cristian Nicolae, repus in functia de sef al Regionalei Fiscale Bucuresti, cea mai mare regionala din tara. El a condus-o si cand Bogdan Stan era presedintele ANAF. Cand Stan a cazut in dizgratia premierului Mihai Tudose, Cristian Nicolae a fost retrogradat la Directia Finantelor din Sectorul 3.

– Antifrauda. Petrus Ion a fost numit inspector general adjunct antifrauda al Directiei generale antifrauda fiscala din cadrul ANAF. In lipsa unui inspector general, Petrus conduce Antifrauda, “bratul armat” al Fiscului. Venit din defuncta Garda Financiara, Petrus Ion e si el un apropiat al lui Stan, potrivit surselor G4Media.ro.

Alti apropiati ai lui Bogdan Stan, precum Cotizo Lucan, ar fi in carti sa primeasca functii importante in ANAF, potrivit altor surse din institutie.

Cine este Bogdan Stan

Bogdan Stan a fost seful ANAF in 2017, prima numire facuta de premierul Sorin Grindeanu, dar a fost demis de Mihai Tudose, premierul care a intrat in conflict cu Liviu Dragnea. Numit in 13 ianuarie acest an presedinte al ANAF, Bogdan Stan a fost demis in 18 iulie, de catre premierul Mihai Tudose, care s-a declarat nemultumit de gradul de colectare. Ulterior, Tudose l-a numit pe Stan intr-o functie de vicepresedinte al ANAF. In ianuarie 2018, PSD l-a propulsat pe Stan in conducerea Curtii de Conturi.

Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF pana in 2016, a postat in luna ianuarie pe contul sau de Facebook o imagine cu Bogdan Stan jucand la un turneu de poker. Diaconu spune in postare ca Stan este “omul de casa al lui Dragnea” si ca, atunci “cand ai gambling-ul in sange, e clar ca esti competent sa fii mare sef in Romania.”

Cel de-al doilea personaj apropiat de Dragnea implicat in numirile de la varful ANAF este Marius Vorniceanu. Considerat mana dreapta a lui Liviu Dragnea in ce priveste afacerile presedintelui PSD, Vorniceanu a fost in trecut un “stalp” al controversatei Garzi Financiare, iar fiica sa a realizat auditul pentru Tel Drum, firma privatizata de Liviu Dragnea, potrivit unei investigatii Rise Project.

Sursa: g4media.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos