Omul lui Putin in Ucraina, capturat de Armata. Se deghizase in soldat ucrainean ca sa scape!

209

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a publicat marti pe Instagram o fotografie cu un politician ucrainean pro-rus proeminent, Viktor Medvedciuk, in catuse. Zelenski a spus ca a fost capturat dupa o operatiune a fortelor de securitate.

„Foarte bine lucrat! Detaliile vor fi facute publice mai tarziu. Glorie Ucrainei!”, a scris Zelenski, laudand serviciul de securitate al Ucrainei.

Medvedciuk era deghizat in haine de camuflaj ale fortelor ucrainene.

Viktor Medvedciuk, a 12-a avere a Ucrainei, cu 620 milioane de dolari, potrivit revistei Forbes, este suspectat de „inalta tradare” si „tentativa de devalizare a resurselor naturale din Crimeea”, peninsula ucraineana anexata de Rusia in 2014.

In 2021, Viktor Medvedciuk a calificat aceasta punere sub acuzare ca act de „represiune politica”, din cauza pozitiilor sale in favoarea Rusiei, ale carei relatii cu Ucraina sunt execrabile.

In februarie 2021, autoritatile ucrainene au impus sanctiuni miliardarului si sotiei sale si au interzis trei posturi de televiziune pro-ruse detinute oficial de Taras Kozak, dar considerate a fi controlate de Viktor Medvedciuk.

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au efectuat miercuri perchezitii in doua dintre vilele lui din Kiev si dintr-o suburbie de lux, precum si in biroul sau.

Viktor Medvedciuk a fost primit in mod regulat de Vladimir Putin care este, spune el, nasul uneia dintre fiicele sale.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propune Rusiei să îl predea pe șeful consiliului politic al partidului Platforma de Opoziție – Pentru Viață, Viktor Medvedciuk, la schimb cu prizonieri ucraineni.

„Propun Federației Ruse să facă un schimb pentru băieții noștri aflați în captivitate în Rusia. Prin urmare, este important ca agențiile noastre de aplicare a legii și armata să ia în considerare, de asemenea, această posibilitate”, a declarat Zelensky în mesajul său video de marți seara.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos