Orban anunta ca Florin Citu e istorie in PNL: „Va fi schimbat in curand din fruntea PNL. Nu pot sa dau cu piciorul in cineva care este cazut la pamant”

89

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, afirma ca nu doreste sa il critice pe actualul lider al partidului Florin Citu pe motiv ca nu poate sa dea „cu piciorul in cineva care este cazut la pamant si care in curand va fi schimbat si din functia de presedinte al PNL”. Orban este de parere ca nici Nicolae Ciuca, nici Lucian Bode nu pot fi succesori ai lui Citu la sefia partidului, din cauza problemelor legate de plagiat, respectiv de informatiile privind unele derapaje legate de activitatea Politiei.

„Ce am avut de spus, am spus in competitie. Nu pot sa dau cu piciorul in cineva care este cazut la pamant si care in curand va fi schimbat si din functia de presedinte al PNL. Citu va fi schimbat cand va dori Iohannis si va fi schimbat cu cel cu care doreste Iohannis. Daca se hotaraste Iohannis sa-l schimbe pe Citu. Parerea mea e ca nu mai poate sa-l tina foarte mult, nu poti sa tii in fruntea unui partid o persoana care practic are credibilitate aproape zero in spatiul public” a afirmat Ludovic Orban duminica seara, la Realitatea Plus, citat de news.ro.

Intrebat cine ar fi, in opinia sa, succesorul lui Florin Citu, Ludovic Orban a evitat sa „anticipeze” in aceasta privinta.

„Daca m-ati fi intrebat in urma cu doua saptamani, probabil v-as fi raspuns Nicolae Ciuca, dar dupa acuzatia de plagiat care este formulata de o persoana care s-a ocupat de subiectul asta si care atunci cand a formulat o acuzatie de plagiat a formulat-o pe baza unei analize foarte serioase ma refer la doamna Sercan (…) La un moment dat si Bode se incalzea pe margine, dar Bode, in mod normal, ar trebui sa demisioneze dupa tot ce apare in zona de Politie. Daca ar exista un motiv pentru care Bode s-ar putea califica la functia de presedinte al PNL este ca a reusit sa-si secretizeze lucrarea”, a adaugat Ludovic Orban.

Fostul premier spune ca a fost „ofertat” sa isi sustina doctoratul, dar a refuzat.

In ceea ce priveste actuala situatie a PNL, Orban afirma ca partidul pe care l-a condus este „in prabusire” si „fara vreo resursa de revenire”.

„Nu prea mai e nimic: nici progresist, nici liberal, nici conservator, e in alianta cu PSD-ul la guvernare. Sunt dupa cum bate vantul”, mai spune Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos