Orban: așa zisa creștere economică mult trâmbițată de PSD e o perdea de fum menită să acopere faptul că administrația locală e în pragul colapsului!

262
Președintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat că măsurile adoptate de guvernul Tudose vor avea consecințe grave atât în rândul populației cât și în administrația locală. În realitate politica salarială populistă și așa zisa creștere economică ar duce, de fapt, la colaps.
Liderul PNL, Ludovic Orban, prezent la Jupiter, la Școala de vară a Organizației Femeilor Liberale, a criticat în termeni duri actuala guvernare avertizând că măsurile populiste luate de Executiv vor afecta grav administrațiile locale.
“Sunt primari sau președinți de consilii județene care nu cedat tentațiilor populiste de a se duce cu salariile până la găurirea bugetului. Țineți minte ce vă spun, anul viitor  25% din unitățile administrativ teritoriale vor intra în incapacitate de plată. E posibil să înceapă de anul acesta”, a avertizat Ludovic Orban.

Tansferul cotelor de contribuții de la angajator a angajat este, pentru Ludovic Orban, “de fapt o alba neagra, un hocus pocus, o șmecherie, prin care grosul creșterilor salariale pe salariul brut al angajaților din sectorul public se duce în buzunarul statului și nu în buzunarul angajatului”.

Sursa: evz.ro