Tineretea in politica nu este o virtute si exista in ultima perioada exemple de ratari de proportii in randul tinerilor, cei mai multi de la PSD, al caror loc este la „cimitirul tinerilor elefanti ai politicii romanesti”, a declarat duminica secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, la Congresul TNL.

El le-a transmis tinerilor liberali ca, dupa alegerile de duminica, vor intra in „batalie totala” cu PSD, partid „care a produs cea mai mare potlogarie politica de la Revolutie incoace”.

Potrivit acestuia, increderea romanilor se castiga in primul rand luptand pentru oameni, iar increderea tinerilor pe care PNL a pierdut-o „intr-o masura alarmanta la ultimele alegeri” se castiga dovedindu-le acestora constant ca liberalii lupta pentru ei si pentru viitorul lor.

„Tineretea in sine nu este o virtute. In politica mai cu seama. Am vazut cu totii in ultimul timp exemple de ratari de proportii — politicieni tineri si in floarea varstei din mai toate partidele, cei mai multi de la PSD. Minciunile halucinante si gura mare i-au tinut o vreme pe functii importante. (…) Acum locul lor este la cimitirul tinerilor elefanti ai politici romanesti, care s-a marit considerabil in ultima vreme. Si mai sunt locuri. Din pacate, aceste exemple au adancit criza de incredere in clasa politica si in partide, iar ceea ce se intampla acum cu numirile clientelare ale PSD-ului sub orice critica, facute pe aceasta guvernare a lui Dragnea, a pus si mai mult gaz pe focul acestei crize de incredere a oamenilor in politica si partide. O astfel de criza accentuata lasa loc de manevra tuturor demagogilor anti-politica si anti-partide care nu fac decat sa vanda iluzii”, a sustinut liderul PNL.

Potrivit acestuia, „s-a ajuns in situatia in care oamenii au mai mare incredere in ONG-uri, decat in politica”, ceea ce este un lucru „periculos” pentru democratie.

Robert Sighiartau le-a transmis tinerilor liberali ca, dupa alegerile de duminica, vor intra in „batalie totala” cu PSD, partid „care a produs cea mai mare potlogarie politica de la Revolutie incoace”.

„Oricine va deveni astazi presedintele TNL va avea o prima si mare urgenta misiune — de maine sa puna organizatiile de tineret in dispozitiv de lupta cu PSD. Alegerile si dezbaterile voastre trebuie sa se incheie aici, de maine intram in batalie totala cu PSD. Misiunea noastra, a seniorilor, a tinerilor, a liderilor de partid, a simplilor membri, este sa punem capat raului imens pe care PSD-ul lui Dragnea si guvernarea lui il fac Romaniei. Aici nu exista jumatati de implicare. Cine se teme si nu vrea sa lupte cu pesedistii mai bine ne lasa. PSD-ul condus de Dragnea a produs cea mai mare potlogarie politica de la Revolutie incoace — au venit cu promisiuni uriase cu care i-au inselat pe romani. Acum se spala pe maini de fiecare data, fiecare promisiune o calca in picioare si ii pun tot pe romani sa plateasca escrocheria lor. Sunt niste escroci politici si trebuie sa primeasca o riposta din partea noastra”, a spus liderul liberal, care a pledat pentru reconstructia organizatiei de tineret a PNL.

Peste 930 de delegati s-au reunit duminica, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a TNL. Cei trei candidati pentru sefia TNL sunt Mara Mares, Radu Surugiu si Vlad Varga.

Sursa: aktual24.ro