Orban il pune la punct pe Dragnea: „Altceva in afara de dorinta de a scapa de puscarie nu mai are in cap”

313

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni ca este „o ineptie” eventualul demers de suspendare din functie a sefului statului pentru inalta tradare, anuntat de liderul social-democratilor, sustinand ca Liviu Dragnea isi doreste sa scape de inchisoare.

„Este o ineptie care a prezentat-o acelasi Dragnea, care este din ce in ce mai rupt de realitate si care este clar ca altceva in afara de dorinta de a scapa de puscarie nu mai are in cap”, a spus Orban, la Parlament, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, intrebat cu privire la faptul ca suspendarea presedintelui tarii este repusa in discutie sub aspectul acuzatiei de inalta tradare.

Duminica seara, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca unii dintre colegii sai de partid lucreaza la un document ce vizeaza punerea sub acuzare de inalta tradare a sefului statului Klaus Iohannis, dar ca nu s-a luat inca o decizie in privinta acestuia.

„Exista acel document, unii colegi din partid l-au lucrat, am stiut ca il lucreaza, nu este finalizat si nici nu s-a ajuns la o discutie finala ca sa luam o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tariceanu (liderul ALDE – n.r.) subiectul acesta pana acum. (…) Nu am ajuns acolo inca, nu mi-as dori sa ajung acolo, dar nu este imposibil, pentru ca sunt actiuni care au adus deservicii Romaniei si din punct de vedere economic, si din punct de vedere politic, si din punct de vedere strategic”, a sustinut Dragnea, la Antena 3.

In opinia sa, exista „multe actiuni” recente, dar si din perioada anterioara ale lui Klaus Iohannis, care „pot imbraca forma tradarii”, daca sunt citite cu atentie articolele aferente din Codul penal. in acest sens, Dragnea a facut referire la momentul in care Iohannis a cerut Guvernului sa precizeze daca mai sunt bani de pensii si salarii.

Sursa: Agerpres