Orban reproseaza guvernului PSD ca ”distribuie resurse pe care nu le are, prin astfel de masuri isi tine electoratul captiv”!

352

Ludovic Orban, președintele PNL, s-a arătat extrem de îngrijorat sâmbătă față de creșterea gradului de îndatorare al României. Acesta a spus că actualul guvern „distribuie resurse pe care nu le are”.

„Ceea ce reprosez acestui guvern este ca ramane cu aceeasi mentalitate, si anume aceea de a distribui resurse pe care nu le are in loc sa puna la cale o politica economica care sa asigure cu adevarat dezvoltare. Uitati-va ce se intampla! Gradul de indatorare a crescut in sase luni cu doua puncte procentuale. Inseamna aproape patru miliarde de euro datorii in plus, iar ritmul de creditare este ingrozitor de mare, pentru ca nu este resursa financiara pentru a face platile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Exista, la primele sase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic”, a precizat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a scos în evidență faptul că investițiile publice din ultima jumătate de an sunt cele mai mici din ultimii zece ani.

„Din zece ani de zile este nivelul cel mai mic de investitii publice care a existat. S-au investit sase miliarde in sase luni. Este jenant, in conditiile in care Romania are, in primul rand, nevoia de dezvoltare a infrastructurii”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a mai spus că cei care conduc Guvernul României nu au interesul de a dezvolta țara din punct de vedere economic fiindcă prin astfel de măsuri PSD își ține electoratul captiv.