Orban reușește pe merit ceea ce lui Dragnea nu i-a ieșit nici contra cost! O delegație PNL va pleca într-o vizită în SUA, unde va avea o serie de întâlniri cu înalți oficiali de stat!

198

O delegatie a PNL condusa de presedintele partidului, Ludovic Orban, va efectua, in perioada 10-19 noiembrie, o vizita in Statele Unite ale Americii, unde va avea intalniri cu membri ai Congresului si Senatului SUA, inalti oficiali ai Departamentului de Stat, reprezentanti ai think tank-urilor, mediului de afaceri si ai comunitatii romanesti.

Potrivit sursei citate, din delegatie vor mai face parte secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, vicepresedintele PNL Ben-Oni Ardelean (vicepresedinte al Camerei Deputatilor), presedintele PNL Diaspora, Viorel Badea (presedinte al Comisiei romanilor de pretutindeni din Senat).

Reprezentantii PNL vor vizita Washington, Maryland, Philadelphia, New York si Atlanta.

„Consolidarea parteneriatului special pe care Romania il are cu Statele Unite ale Americii este o componenta prioritara in viziunea politicii externe a PNL, iar in acest sens PNL va accentua dezvoltarea relatiilor bilaterale in mai multe domenii de convergenta. Totodata, PNL considera extrem de importanta relatia cu diaspora romaneasca din SUA, o resursa vitala in dezvoltarea si aprofundarea relatiilor cu SUA si, deopotriva, o resursa esentiala in dezvoltarea Romaniei”, se mai arata in comunicatul amintit.

Un site specializat in monitorizarea activitatii Congresului SUA si a activitatilor de lobby — Legistorm — a publicat joi un articol in care relateaza ca Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor si lider de partid, incearca sa aranjeze intalniri cu vicepresedintele american Mike Pence si presedintele Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan.

Sursa citata noteaza ca Dragnea a fost condamnat anul trecut la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru tentativa de fraudare a unui referendum vizand demiterea presedintelui Romaniei. Potrivit unor recente notificari facute Ministerului Justitiei din SUA citate de ziarista Keturah Hetrick, care semneaza articolul, PSD plateste 100.000 de dolari pentru a-l prezenta pe acesta „cat mai repede posibil” lui Pence si Ryan si pentru a-i aranja „intalniri in plan politic, media si academic”.

Sursa: aktual24.ro