Orban: ”Revoluția fiscală” a PSD-ului e ”cea mai mare bătaie de joc” la adresa mediului de afaceri! PNL pregătește o moțiune de cenzură!

181

Liberalii sunt nemulțumiți de măsurile fiscale ce urmează să fie adoptate astăzi de Guvern. Luni vor propune depunerea unei moțiuni de cenzură, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

Orban spune că măsurile discutate astăzi în ședința de Guvern sunt „cea mai mare bătaie de joc” la adresa mediului de afaceri.

„Vom apela la toate forțele politice”, a spus Ludovic Orban. El s-a referit și la UDMR, și la grupul celorlalte minorități, și la neafiliați. Aceasta, în condițiile în care liberalii, chiar și alături de USR și PMP, tot ar mai avea nevoie de circa 70 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal va fi adoptată azi în şedinţa de Guvern, iar actul normativ prevede şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari, care au susţinut că astfel se vor reduce considerabil încasările la buget şi, prin urmare, banii pentru investiţii.

Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.

Sursa: Digi24