Orban rupe PNL-ul in doua: „Sunt mii de liberali care nu vor sa se duca la furat cu PSD”

2926

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban si-a depus, marti, demisia din oartid, fiind insotit de alti 16 parlamentari. Cei 17 au mers, marti, la sediul central al partidului, pentru a-si depune fizic demisiile.

”Astazi este o zi cruciala, o zi in care am fost pur si simplu obligat sa parasesc partidul in care mi-am petrecut aproape toata viata adulta”, a spus Orban, la sediu.

„Oriunde se ascunde, nimeni nu scapa cand isi bate joc de oameni. Fara niciun fel de legimitate si autoritate morala, Iohannis inca isi face planuri. Singurul plan pe care trebuie sa il faca este sa ii slugareasca pe pesedisti pentru ca nu cumva sa treaca suspendarea prin Parlament. Daca se intoarce la popor, madatul lui se va incheia inainte de termen. (…) Preferam sa mergem in desert decat sa suportam robia”, a declarat Orban.

„Sunt mii de liberali care nu vor sa se duca la furat cu PSD si vor veni alaturi de noi”, a mai spus Orban.

La randul ei, Violeta Alexandru i-a acuzat pe liderii PNl de „lasitate”.

„Politica este o chestiune de incredere si nu ne permitem sa pierdem increderea oamenilor pentru ca le-am promis ca ii scapam de PSD. Alt motiv este ca am observat o mare lasitate in PNL. Fie nu participa la sedinte, fie se fac ca n-au ridicat mana destul de sus. Cand un om este las este greu sa iei decizii care nu sunt intotdeauna comode. Cat de usor se ascund in spatele bancilor, nu acesta este modul in care eu si colegii mei vrem sa facem politica.

Mi-am pus demisia cu greutate. Ii invit pe toti liberalii care stiu ca nu asa se face politica, va veni momentul in care se vor intoarce in strada si le va fi rusine sa se uite in ochii liberalilor”, a declarat Violeta Alexandru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos