Orban, vorbe grele la adresa lui Ciorbea: ”E sluga care nu face altceva decât să șteargă pantofii PSD!”

480

Presedintele PNL, Ludovic Orban, l-a criticat, sambata, pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, afirmand ca acesta este „sluga care sterge pantofii PSD”.

„Din pacate, in Romania nu mai exista Avocat al Poporului, este sluga care nu face altceva decat sa stearga pantofii PSD”, a spus Orban, la Consiliul National al PNL.

El a precizat ca PNL a sesizat Avocatul Poporului pe 12 ordonante de urgenta, amintind intre altele OUG 4 care stabileste pentru angajatori obligatia de plata a contributiilor si a celorlalte parti catre stat.

„Este o masura discriminatorie, neconstitutionala”, a spus Orban.

Liderul PNL a criticat faptul ca Avocatul Poporului, in loc sa sesizeze CCR, „s-a apucat sa intrebe Guvernul, patronatele si sindicatele”.

Orban a precizat ca PNL va ataca la CCR aceasta Ordonanta, dupa ce va trece de Parlament.

El a criticat si OUG 60, despre care a sustinut ca „face o ticalosie” — sub aparenta intentiei de a proteja persoanele cu dizabilitati majoreaza fiscalitatea pentru firme.

„Multe alte tampenii sunt in ordonantele respective impotriva carora ne vom lupta in Parlament si pe care noi le vom ataca la CCR”, a spus Orban.

La Consiliul National al PNL participa peste 700 de delegati. La sedinta vor fi aprobate modificari la Statutul partidului si la regulamentele de organizare si functionare ale mai multor foruri liberale si va fi ales un nou vicepresedinte pe domeniul sanatate, munca, familie si protectie sociala, in locul Sulfinei Barbu care a devenit membru in Colegiul CNSAS.

Sursa: aktual24.ro