Orban, vrea să curețe administrația publică de funcționarii angajați de PSD pe pile: ”Trebuie să-i dăm afară pe toți!”

251

Liderii PNL s-au întâlnit sâmbătă la Neptun, într-o şedinţă de pregătire a sesiunii parlamentare de toamnă. Preşedintele Ludovic Orban a anunţat priorităţile PNL pentru această toamnă, dar şi câteva proiecte majore pentru momentul în care liberalii se vor afla la guvernare.

 

Preşedintele PNL a prezentat şi câteva obiective pentru momentul în care PNL ar reveni la guvernare. Potrivit acestuia, administraţia trebuie regândită, pentru a fi mai suplă, cu funcţionari de carieră, fără politruci.

„Dacă ajungem la guvernare, probabil va trebui să-i dăm afară pe toţi cei angajaţi de PSD pe pile. Trebuie să restructurăm toate instituţiile politice. Nu putem avea un guvern cu 28 de ministere”, a declarat Orban.

Liderul PNL a expus şi alte proiecte de legi susţinute de partidul său:

– interzicerea traseismului politic;

– alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi. „Să facem campanie publică pentru susţinerea acestui proiect, altfel PSD nu-l va accepta, decât dacă va exista o presiune socială.”

– introducerea votului electronic. „Cei din afară nu vor putea vota altfel. În turul doi de la prezidenţiale, 80 la suta au votat cu Klaus Iohannis, aţi văzut!”

– „Atata timp cat constitutia va permite guvernelor sa emita ordonanţe de urgenţă, în Romania nu va exista democratie, vor emite acte grupuri de presiune. Trebuie intezise ordonanţele de urgenţă. Să susţinem asta când se va modifica constituţia. Nu avem nevoie de ordonanţe de urgenţă, Guvernul are posibilitatea să-şi asume răspunderea dacă vrea. Trebuie să interzicem ordonanţele de urgenţă!”, a mai declarat Orban, adăugând că totul trebuie discutat în Parlament.

Sursa: stiripesurse.ro