Loading...
Oreste Teodorescu, despre decizia lui Iohannis de a o demite pe Kovesi: „Sigur ati castigat o parte din electoratul lor, al celor care abia astazi, ca si mine, au inteles ca intr-o democratie bataliile politice se duc corect, constitutional si intotdeauna cu fata indreptata catre popor. Am inteles, domnule presedinte!” – Circul Politic

Oreste Teodorescu, despre decizia lui Iohannis de a o demite pe Kovesi: „Sigur ati castigat o parte din electoratul lor, al celor care abia astazi, ca si mine, au inteles ca intr-o democratie bataliile politice se duc corect, constitutional si intotdeauna cu fata indreptata catre popor. Am inteles, domnule presedinte!”

Jurnalistul Oreste Teodorescu a reactionat prompt la decizia presedintelui Klaus Iohannis de a o demite pe Laura Codruta Kovesi, conform decizie Curtii Constitutionale.

„Domnule presedinte, in sfarsit , desi ma doare, am inteles!

Ma gandeam, domnule presedinte, atunci cand i-ati mai dat o sansa PSD si ati desemnat-o pe Viorica Dancila prim ministru, daca nu cumva vi s-a facut frica. Stiti, sigur va aduceti aminte de vocea societatii civile care va cerea sa nu numiti un premier propus de Liviu Dragnea, pentru ca el este penal. „Despre aceste chestiuni am vorbit chiar la desemnare si am spus atunci – poate unii au crezut ca o spun de complezenta – am cantarit toate argumentele si am ajuns la concluzia ca asta e varianta pe care trebuie sa o accept”, ati raspuns atunci. Si nu am inteles. In discursul rostit In fata sefilor misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucuresti, ati spus ca Romania are o societate matura si activa, dar care are nevoie de un stat pe masura. Si tot n-am inteles.

A venit apoi o propunere din partea ministrului Justitiei, de revocare a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care ati demontat-o intr-o declaratie de presa. Si ati spus atunci ca argumentele ministrului Tudorel Toader nu v-au convins. “Evaluarile sistematice realizate atat de institutiile interne abilitate legal, cat si de cele de la nivel european ori international apreciaza permanent pozitiv activitatea si managementul DNA, acoperind o perioada de timp mult mai indelungata decat cea care face obiectul raportului privind activitatea manageriala de la DNA”. Si iar n-am inteles… Cum? Nu este evident ca alde Portocala de la Prahova a fost creat de doamna Kovesi? Nu este evident ca inregistrarile in care doamna procuror-sef se ratoia la procurori si cerea decapari si capete grase sunt reale? Cum adica nu o revocati?
Mai apoi, a venit o decizie a CCR in care vi se cerea negru pe alb sa o revocati pe doamna Kovesi, indiferent daca ati fost sau nu convins de argumentele ministrului Toader. Si ati spus ca veti citi cu atentie… Si au trecut zilele, si Liviu Dragnea cu ai lui au macelarit Codul Penal, au amenintat cu suspendarea, iar dumneavoastra tot citeati… Iar n-am inteles.

Astazi, 9 iulie, ati semnat revocarea doamnei Kovesi, iar de data asta am inteles.
Cu Partidul Social Democrat nu te poti lupta cu armele lor, abuzand de prerogativele prezidentiale sau depasindu-le. A facut asta Traian Basescu si Romania a pierdut pe mai multe paliere. PSD a organizat doua suspendari care au costat enorm, aruncand Romania in haos politic si economic. Platim si astazi pretul acelor suspendari. Acest lucru s-a intamplat pentru ca Traian Basescu crease un sistem de autoprotectie format din ofiteri, procurori, judecatori, jurnalisti, o masinarie care actiona ca un uragan atunci cand era activata, dar Romania a avut de pierdut pe termen lung. Chiar daca lupta impotriva coruptiei televizata de dimineata pana seara era aplaudata de cancelariile straine, monstrul anticoruptie s-a dereglat treptat. Si au aparut abuzurile. Refuzul de a respecta Constitutia, si in cazul Dancila, si in cazul revocarii Laurei Codruta Kovesi, ar fi redesenat scenariile suspendarilor din 2007 si 2012.

Evident, pe toate sondajele oficiale si neoficiale, la un referendum de suspendare dumneavoastra ati fi castigat fluierand, iar poporul roman v-ar fi repus in functie. Insa Romania ar fi pierdut enorm. Suntem in anul centenarului si cu un an inainte de preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene, iar o suspendare a presedintelui tarii ar fi fost catastrofala pentru toti cetatenii. Da, domnule presedinte, acum am inteles. Cand ati numit-o pe Viorica Dancila, respectand Constitutia, ati pierdut o parte din electoratul taliban care v-a votat in 2014. Sa nu va para rau, ati scos Romania dintr-o criza politica urata. Astazi, cand ati revocat-o pe Laura Codruta Kovesi, cel mai probabil, ati mai pierdut o parte din electoratul dumneavoastra fidel. Nici de data asta sa nu va para rau pentru ca sigur, sigur ati castigat o parte din electoratul lor, al celor care abia astazi, ca si mine, au inteles ca intr-o democratie bataliile politice se duc corect, constitutional si intotdeauna cu fata indreptata catre popor. Am inteles, domnule presedinte!”

Oreste Teodorescu, despre decizia lui Iohannis de a o demite pe Kovesi: „Sigur ati castigat o parte din electoratul lor, al celor care abia astazi, ca si mine, au inteles ca intr-o democratie bataliile politice se duc corect, constitutional si intotdeauna cu fata indreptata catre popor. Am inteles, domnule presedinte!” was last modified: iulie 9th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close