Jurnalistul Oreste Teodorescu a transmis un mesaj pe pagina personala de facebook in care arata procesul verbal primit de la angajatul Politiei Romane, dupa ce saptamana trecuta a ramas fara pemis.

”L-am numit pe militianul care m-a oprit fara motiv Shahib Punjabi, nu ca sa-i ofensez etnia…ci pentru ca se exprima si iata scrie in sanscrita! Ofer o recompensa mare celui care imi poate traduce ce a mazgalit in procesul verbal… Ii provoc pe militienii care au umor, evident sa imi desluseasca cuneiformele si daca reusesc le voi da satisfactie cerandu-i scuze lui Shahib ca am plecat nervos dupa 40 de minute de asteptare fara sens! Dar daca nu, atunci… astept scuzele lor, ca s-au folosit de o filmare partiala pentru a da posibilitatea armatelor de postaci sa ma injure ca la usa cortului…. Punjabi, cort… nici o legatura cu etnia…LOVE India!

Ps: Godina, tu esti un baiat destept, ajuta-ma te rog!”, a scris Oreste Teodorescu.

Reamintim ca Oreste Teodorescu a ramas fara permisul auto pentru o perioada de 30 de zile, dupa ce a fost oprit in trafic de politistii din Ilfov care il acuza ca a fost recalcitrant. De cealalta parte, Oreste Teodorescu acuza un agent de politie de abuz in serviciu.

„La data de 19 iulie a.c., in jurul orei 1.30, in urma unei actiuni operative pe linie de siguranta rutiera, desfasurata in localitatea Tanganu, judetul Ilfov, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov – Politia Orasului Pantelimon au oprit pentru verificari un autoturism, condus de Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu. La momentul in care politistii l-au legitimat si au verificat porbagajul autoturismului, conducatorul auto a devenit recalcitrant la adresa acestora”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Politiei Judetene Ilfov.

Politistii au constatat ca maşina nu era dotata cu trusa medicala, triunghiuri reflectorizante si stingator pentru incendii omologate, motiv pentru care l-au sanctionat contraventional.

„Desi, in repetate randuri, i s-a solicitat acestuia reintoarcerea la masina, acesta nu a respectat indicatiile politistilor. Pentru aceasta abatere, conducatorul auto a fost sanctionat, iar ca masura complementara, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 30 de zile, pentru nerespectarea indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat in exercitarea atributiilor de serviciu. Astfel, soferul a fost sanctionat cu amenda contraventionala, in valoare de 1.160 de lei”, se arata in comunicatul IPJ Ilfov, in care se mai precizeaza ca Teodorescu a plecat de la fata locului fara acte.

La randul sau, Oreste Teodorescu il acuza pe Facebook pe agentul de politie de abuz in serviciu si anunta ca il va da in judecata.

Sursa: Bucurestiul