Oreste Teodorescu o reduce la tacere pe Sorina Matei, dupa ce portavocea penalilor a sarit sa spele imaginea Politiei: „La cateaua lesinata sa vii cu catuse cu blanita”

361

Replica exploziva a jurnalistului Oreste Teodorescu pentru Sorina Matei, care l-a comparat cu o beizadea.

„Politia te da ca iti bati joc de ea, cu tupeu de beizadea, esti bagat cu fumatul/consumul pana in gat la DIICOT si tu dai lectii televizate pentru fraieri pe teme de Politie, pe tema cocalarului m**e PSD, in calitate de jurnalist, desi n-ai produs nimic jurnalistic all of your life”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Replica lui Oreste nu a intarziat sa apara

„La cateaua lesinata sa vii cu catuse cu blanita roz…

Posesoarea de voce stridenta condusa mononeuronal, trecuta cu tot cu istoricul erotic bizar in Tabara penalilor, incearca un pamflet… Ceva mai amuzant decat frecatul cuiului pe tabla neagra de scris…Ceaa ce este cu adevarat surprinzator este tupeul acestui (pro)hub de informatii de la servicii cand imi livreaza lectii de gurnalism! Conchid cu o Dedicatie, care stiu ca-i face mare, dar mare placere nimfo… scuze nimfei: MUL74 MU1E 50N3R1A CU 1NGH17IR3 !” , a scris Oreste pe Facebook.

Sorina Matei a incercat sa mute atentia opiniei publice de la scandalul in care Politia Rutiera joaca rolul principal, insa replica lui Oreste i-a acoperit vocea care zgarie timpanul.

Abuzul Politiei Rutiere in cazul romanului care a indraznit sa isi puna placute de inmatriculare cu M**E PSD a depasit granitele tarii si a ajuns subiect de stire la BBC.

Politia Rutiera din Romania ancheteaza un barbat in varsta de 45 de ani, despre care spune ca a condus ilegal o masina cu placute de inmatriculare care reprezinta „o insulta obscena” la adresa partidului de guvernamant, relateaza jurnalistii britanici.

Razvan Stefanescu conducea masina sa inmatriculata in Suedia, cand a fost oprit de politie in dimineata zilei de luni. Politistii i-au confiscat placutele de inmatriculare si i-au retinut permisul de conducere.

Pe placute era scris un slogan adesea folosit de protestatarii antiguvernamentali pentru a critica Partidul Social Democrat (PSD), explica BBC pentru publicul britanic.

Un clip care infatiseaza ofiterii Politiei Rutiere care ii scot omului placutele de inmatriculare a devenit viral, avand peste 1,5 milioane de vizionari pe Facebook.

Cazul a castigat o atentie nationala, subliniaza BBC. Politia a descris cazul drept „fara precedent” si a invocat o conventie internationala, care spune ca placutele de inregistrare „se compun fie din cifre, fie din cifre si litere”. Placutele lui Stefanescu aveau doar litere.

Cu toate acestea, ambasada suedeza din Romania a sustinut pe Facebook ca numerele personalizate ale lui Razvan Stefanescu au fost emise de Agentia Suedeza pentru Transporturi si sunt valabile pentru calatoriile in Uniunea Europeana.

Ambasada a clarificat mai tarziu ca unele tari pot refuza sa accepte anumite numere de inmatriculare, iar proprietarii de masini ar trebui sa aiba placutele originale pentru a le schimba.

BBC il citeaza pe Razvan Stefanescu, care a spus: „Este abuz. Mi-au permis sa trec granita si sa intru in Romania fara sa-mi spuna ca fac ceva ilegal.

Asa ca atunci cand am intrat in Romania, eram legal, iar apoi nu mai eram? E absurd, daca as avea un mesaj despre Mos Craciun, nu ar avea probleme cu mine”.

El a sustinut ca a fost oprit de patru ori de Politie de cand s-a intors in Romania acum doua saptamani.

BBC mai aminteste si ca Romania a fost scena unui val de proteste in acest an indreptate impotriva PSD, care a venit la putere in decembrie 2016, si a incercat sa impiedice lupta impotriva coruptiei.