Oreste Teodorescu, reactie savuroasa dupa dezvaluirile despre Barna: „Fericiti in Romania” se altereaza sub ochii plini de asteptari si inserati de competenta si dreptate in: „Pacaliti in Romania!”

602

Jurnalistul Oreste Teodorescu a comentat pentru PSNews.ro dezvaluirile Rise Project, al caror protagonist este liderul USR, Dan Barna. Oreste face o paralela cu episodul Mona Musca din trecut, care a scos-o definitiv de pe scena vietii publice. Treptat, sloganul „Fericiti in Romania” se transforma in „Pacaliti in Romania!”, puncteaza jurnalistul.

“Asist cu oarecare surprindere cum sloganul high mood: „Fericiti in Romania” se altereaza sub ochii plini de asteptari si inserati de competenta si dreptate in: „Pacaliti in Romania!”

Imi amintesc de episodul Mona Musca, initiatoarea Legii Lustratiei, care a fost dovedita ca avea doua dosare de colaborare cu fosta Securitate! Asa si initiatorii minunatei campanii “Fara Penali in functii publice” afla ca sunt condusi de un domn care “este supervizorul senin al unor fraude si conflicte de interese cu fonduri UE” cum concluzioneaza reputatii investigatori de la Rise Project”, a spus jurnalistul pentru PSNews.ro.

Intrebat in ce masura dezvaluirile jurnalistilor de la Rise Project ii vor afecta campania lui Dan Barna pentru alegerile prezidentiale, Oreste Teodorescu a spus ca „intrucat masa critica a electorilor USR este formata din oameni inteligenti si informati, sunt convins ca toata aceasta nebuloasa din jurul liderului-mimoza va conta in scaderea scorului asteptat la prezidentiale”.

Jurnalistii de la Rise Project au publicat marti o ancheta ampla despre presedintele USR, Dan Barna. in material sunt prezentate afacerile cu fonduri europene pe care candidatul USR la alegerile prezidentiale le-a facut inainte sa intre in politica. „seful USR, partidul care a initiat campania #FaraPenali, este supervizorul senin al unor fraude si conflicte de interese cu fonduri UE”, noteaza cei de la Rise Project.

„Prezidentiabilul vrea sa-i intoarca pe romani in tara, dar si-a consolidat cariera pe seama unora nevoiti sa plece. Opozantul si-a dirijat afacerile in algoritmul de incredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de scoala. La bilant, managementul care l-a consacrat pe Barna ii este este profitabil siesi, in timp ce oameni aflati in cumpana au beneficiat doar pe hartie. Vorbim despre persoane cu dizabilitati sau proveniti din medii defavorizate, greu de integrat pe piata muncii si extrem de neglijate in Romania. in numele lor, Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare – DCG, compania fondata de Dan Barna, a castigat milioane sub pretextul facerii de bine”, se arata in ancheta Rise Project.

Din 2007 pana in prezent, compania fondata de Dan Barna si Dragos Jaliu a fost partenera sau beneficiara directa in 20 de proiecte pe fonduri europene care insumeaza 166 de milioane de lei.

Ca subcontractor, intre 2008 si 2015, firma a furnizat cursuri, consultanta, servicii de publicitate si protocol, in valoare de 3,3 milioane de lei, catre mai multe institutii ale statului: Primaria Sibiu condusa de Iohannis, Ministerul de Interne condus de Dan Nica, Ministerul Dezvoltarii Regionale condus de Elena Udrea, Autoritatea Nationala a Vamilor, Ministerul Agriculturii si mai multe Consilii Judetene din tara. Majoritatea contractelor au fost obtinute prin cerere de oferta sau achizitie directa.

Candidatul USR la presedintie s-a retras in 2016 din companie si a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene in guvernul tehnocrat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos