Oreste Teodorescu: „Suntem foarte aproape de un moment de declic exact ca acum 29 de ani in decembrie 1989!”

362

Jurnalistul Oreste Teodorescu a comentat votul motiunii de cenzura si a facut o previziune sumbra pentru coalitia penalilor.

„Din punct de vedere matematic, opozitiei ii lipseau 70 de voturi daca toata opozitia unita, adica PMP, PNL, USR facea front comun si vota motiunea de cenzura. In momentul in care UDMR-ul cu 30 de voturi a zis pas, au redus cu mai mult de 70% sansele de a trece motiunea. Mie imi pare foarte rau pentru ca aceasta motiune de cenzura era varianta cea mai europeana, cea mai eleganta, in stil britanic, de a scapa de o adunatura de interlopi. Este clar. Daca si Deutsche Welle, Euronews si toata presa internationala, cand face referire la gruparea Dragnea-Tariceanu-Dancila&co., folosesc epitetele baroni, interlopi, condamnati penal, adunatura de corupti etc, este limpede ca societatea romaneasca, in ansamblul ei, cat si cea europeana, nu digera o astfel de retorica politica si astfel de actiuni’‘, a precizat analistul politic.

Totodata, chestionat cat de grav este faptul ca ramane Guvernul Dancila la Palatul Victoria, Oreste a reliefat ca populatia Romaniei este la limita suportabilitatii in privinta asaltului celor de la PSD-ALDE impotriva economiei si justitiei, dar chiar si impotriva Armatei Romane.

„Odata ce parlamentarii nu au inteles importanta democratica a unei schimbari necesare, mi-e teama ca populatia Romaniei, asta care a ramas printre noi, nu va putea ingurgita un asalt permanent al acestor indivizi impotriva economiei, cu asaltul impotriva justitiei, cu ingerinta in treburile armatei cum a fost in cazul anuntului lui Les ca nu ii mai prelungeste mandatul Generalului Ciuca, acela fiind totusi cel mai apreciat general roman de partenerul american si chiar un sef al Statului Major General care si-a facut treaba, Atunci, populatia Romaniei cat sa mai suporte pasnic treaba aceasta?”, a mai adaugat jurnalistul,

Pe cale de consecinta, intrebat daca exista sansa sa se intample un moment de declic in randul romanilor, iar acestia sa nu mai accepte ceea ce fac cei de la guvernare, Oreste a lansat un scenariu tulburator conform caruia exista posiiblitatea sa se intample evenimente similare celor din decembrie 1989.

„Eu cred ca suntem foarte aproape de un moment de declic exact ca acum 29 de ani in decembrie 1989. Hai sa ne imaginam 12 decembrie 1989 cu 4 zile inainte de Timisoara. si-ar fi putut imagina cineva ca Ceausescu va pica si se va schimba toata istoria? Toata lumea era apatica, trista, nu avea nimeni nicio speranta. Pareau ca lucrurile s-au terminat. Dar dintr-o data s-a produs o explozie. Mie mi-e teama ca noi vom repeta acel decembrie 1989. Poate ca de data asta nu vor mai muri oameni. Asta ar fi o nenorocire si o tragedie, dar o schimbare totala de paradigma politica nu s-a produs in 1989, dar trebuie sa se intample pentru ca altfel nu putem evolua”, a conchis Oreste Todorescu in exclusivitate pentru PSNews.ro.